HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Koncem roku končí naši dlouholetí kolegové

(14.12.2023) Mnoho let věnovali našemu sboru. 

Na přátelském setkání se sešli s koncem roku odcházející kolegové. Všichni zavzpomínali na své hasičské začátky, velké události, historický vývoj hasičské techniky a dalšího vybavení. Za dlouholetou obětavou práci a službu občanům jim poděkoval krajský ředitel Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje plk. Ing. Vít Rušar, který předal končícím kolegům poděkování a několik darů. 

Po dvaceti letech končí svou hasičskou kariéru plk. Ing. Josef Bambuch, který byl přijat do služebního poměru v říjnu 2003 na pozici správního rady. Postupně se vypracoval na krajském ředitelství HZS Zlínského kraje na pozici vedoucího oddělení ochrany obyvatelstva a krizového řízení. Tuto funkci zastával více než polovinu své hasičské kariéry.

Dalším tentokrát po třiadvaceti letech končícím hasičem je nprap. Petr Kubíček, který byl přijat v lednu 2000 na pozici vedoucího strojní služby hasičů okresu Zlín. Přes pozici hasiče technika přešel na referenta a později technika strojní služby. O vozový park a s tím související činnosti se náležitě staral přes jedenáct let. Při setkání u krajského ředitele obdržel i služební medaili Za věrnost II. stupně.

4.jpg

Posledním prosincovým dnem končí po pětadvaceti letech nstržm. Petr Malina. K HZS Zlínského kraje byl přijat v březnu 1998 jako hasič okresu Uherské Hradiště. Poté přešel na hasičskou stanici Uherský Brod, kde pozici hasič asistent vykonával šestnáct let.

Po neuvěřitelných jednatřiceti letech se s námi loučí pprap. Zdeněk Charvát. Přijat do pracovního poměru byl v březnu roku 1992 ke Sboru požární ochrany Kroměříž na pozici starší požárník. Hasičská stanice v Bystřici pod Hostýnem se na mnoho let stala jeho pracovní základnou a zde působil jako hasič, hasič strojník a končil na pozici hasič technik strojní služby.

7.jpg

Z výjezdu centrální hasičské stanice Valašské Meziříčí po dvaadvaceti letech skončil hasičskou kariéru nstržm. Jiří Novák. Do služebního poměru byl přijat v říjnu 2001. Postupně se vypracoval na hasiče strojníka a dále na hasiče strojní služby. Po celou dobu působil na této jediné stanici.

Na jaře roku 1999 byl k profesionálním hasičům na centrální hasičskou stanici Valašské Meziříčí přijat nprap. Libor Bitala. Z pozice hasiče se vypracoval na velitele družstva. Tuto pozici zastával přes šestnáct let. Nyní hasičskou kariéru končí po čtyřiadvaceti letech.  

10.jpg

Poslední prosincový den bude v profesi hasiče i pro pprap. Antonína Zapletala, který tak končí po dlouhých sedmadvaceti letech. Na hasičskou stanici v Otrokovicích byl přijat na podzim roku 2001 jako hasič strojník. Později byl zařazen na funkci hasič strojní služby a nejen své pozici, ale i stanici v Otrokovicích zůstal po mnoho let věrný.

12.jpg

Všem končícím kolegům přejeme do dalších let především pevné zdraví.

 Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem