HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dobrovolní hasiči převzali mimořádné ocenění za svoji činnost

(20.11.2023) Finalisté 13. ročníku ankety Dobrovolní hasiči roku si zasloužená ocenění převzali z rukou představitelů profesionálních i dobrovolných hasičů, partnerů Ankety a dalších čestných hostů v jejichž čele byl patron Ankety Ondřej Vetchý. 

Ocenění Dobrovolní hasiči roku 2023 převzalo ve čtvrtek 16. listopadu 2023 celkem 23 jednotek a 25 sborů dobrovolných hasičů z celé České republiky. Toto mimořádné ocenění udělila Odborná porota Ankety Dobrovolní Hasiči Roku po třinácté. Prestižní skleněnou helmu, která je symbolem Ankety, si z brněnského Bobycentra odneslo deset oceněných s největším počtem hlasů.

Dobrovolní hasiči Zlínského kraje na sebe mohou být právem pyšní. V kategorii Jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí v oblasti sever Moravy se se symbolickým počtem hlasů 1112 umístili na 2. místě dobrovolní hasiči obce Vigantice. V kategorii Sborů dobrovolných hasičů a hasičské sbory v oblasti sever Moravy si převzali ocenění za 3. místo s počtem 1408 hlasů hasiči z obce Salaš. Gratulujeme!!!

„Letošní třináctý ročník přinesl několik změn v pravidlech, díky kterým se nám podařilo nominovat a ocenit sbory dobrovolných hasičů i z obcí do 500 obyvatel a tím je podpořit v jejich další práci. Jako předseda Odborné poroty děkuji všem dobrovolným hasičům i těm, kteří je v jejich činnosti prostřednictvím této Ankety podporují, “ sdělil generální ředitel HZS ČR, generálporučík Ing. Vladimír Vlček, Ph.D., MBA.

A právě díky dlouholetým partnerům Ankety finalisté na prvních třech místech k udělenému ocenění navíc obdrželi finanční a věcné dary v hodnotě převyšující 2 miliony korun. „Jako generální partner Ankety oceňujeme práci dobrovolných hasičů spolehlivě už 13 let. Naše podpora nespočívá pouze ve finanční pomoci prostřednictvím Ankety, ale také v samotné podpoře dobrovolnické činnosti našich zaměstnanců. Mnoho dobrovolných hasičů je totiž i mezi námi plynaři a když to situace vyžaduje, umožňujeme jim zapojit se do akcí. Vždyť koho jiného bychom měli podporovat než ty, kdo nosí ve svém srdci zodpovědnost jako poslání a ochraňují ve svém volném čase naše zdraví a majetky,“ uvedl Petr Koutný, provozní ředitel společnosti GasNet a člen Odborné poroty.

V rámci letošního 13. ročníku Ankety byly nejčastějšími přihlášenými zásahy při požárech objektů a lesních porostů, při dopravních nehodách a záchraně osob. V kategorii sborů jsou mezi oceněnými společenské, kulturní, sportovní a preventivně výchovné činnosti.

Více informací včetně výsledkové listiny: https://www.adhr.cz/dobrovolni-hasici-prevzali-mimoradne-oceneni-za-svoji-cinnost/

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

img_7756.jpg
 

vytisknout  e-mailem