HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů v Královéhradeckém kraji

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 18. 12. do neděle 20. 12. 2020 celkem 48 událostí. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Kosičky – dopravní nehoda –  18. 12. 11:46
Profesionální hasiči z Nového Bydžova a JSDH Chlumec nad Cidlinou vyjeli k ohlášené dopravní nehodě osobního automobilu, který skončil převrácený na bok mimo komunikaci. Při příjezdu jednotek už byl vůz zpět na komunikaci, vytažen byl projíždějícím nákladním autem. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Hradec Králové – únik nebezpečných látek –  18. 12. 15:34
Profesionální jednotka z královéhradecké centrály vyjela prověřit oznámení na únik plynu v kostele Božského srdce Páně na náměstí 28. října v Hradci Králové. Přímo v prostorách kostela naměřili hasiči zvýšenou koncentraci plynu v ovzduší. Uvnitř jsou k vytápění využita plynová topidla, jednotka spolu s plynaři a správcem objektu zajistili vypnutí plynu a do revize vyloučili topidla z užívání.

Nové Město – požár –  19. 12. 11:09
U sjezdu z dálnice D11 zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a JSDH Chlumec nad Cidlinou u požáru osobního automobilu. Při příjezdu jednotek byl požár vozu v plném rozsahu, na likvidaci nasadili hasiči vysokotlaký proud vody. Nikdo nebyl při požáru zraněn. Likvidaci události ohlásil velitel zásahu před polednem. Příčinou vzniku požáru byla technická závada, škoda byla předběžně vyčíslena asi na 120 tisíc korun.

Hradec Králové – požár – 20. 12. 14:17
V Jungmannově ulici dohasila profesionální jednotka z centrální stanice požár odpadkového koše, který byl již z větší části uhašen. Při události nedošlo ke škodě na majetku.

Všestary – dopravní nehoda –  20. 12. 15:00
Na silnici č. 35 zasahovali v katastru obce Lípa profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská. Došlo zde k dopravní nehodě osobního automobilu, který srazil srnu. Po nehodě došlo z nabouraného vozu k úniku provozních kapalin. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči zajistili místo nehody a postarali se o úklid vozovky.


ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Jičíněves – dopravní nehoda –  18. 12. 07:00
Na silnici č. 32 havarovala v pátečních ranních hodinách cisterna dobrovolných hasičů, na místo vyjela profesionální jednotka ze stanice Jičín. Zraněnému řidiči poskytla jednotka první předlékařskou péči, následně byl předán do rukou zdravotnických záchranářů. Havarované vozidlo se nacházelo mimo komunikaci, bylo značně poničené a do příkopu z něj unikly provozní kapaliny. O úniku látek byli vyrozuměni zástupci orgánů ochrany životního prostředí. Hasiči po zajištění místa nehody a havarovaného vozu dále pokáceli jeden strom, který byl při nehodě zlomen. Vyproštění cisterny bylo zajištěno přes specializovanou firmu. Po naložení vraku na odtah se postarali hasiči o úklid vozovky.

Dobrá Voda u Hořic – požár –  19. 12. 13:06
Pět jednotek hasičů bylo zalarmováno kvůli ohlášenému požáru střechy patrového rodinného domu. Jednotky provedly průzkum a po odkrytí části střešní krytiny se dostaly k několika hořícím trámům. Požár se podařilo lokalizovat po 13:30 hod., likvidaci ohlásil velitel zásahu v 14:45 hod. Škoda byla předběžně vyčíslena asi na 100 tisíc korun, díky včasnému zásahu se podařilo uchránit hodnoty představující asi 700 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru mohlo být zahoření trámu v komíně. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Hořic a Jičína a JSDH Dobrý Voda, Hořice a Ostroměř.

Nemyčeves – požár –  19. 12. 18:33
Jičínská profesionální jednotka vyjela k oznámenému požáru osobního automobilu. Došlo k zahoření v motorovém prostoru, požár se podařilo uhasit sousedovi pomocí hasicího přístroje. Škoda byla vyčíslena asi na 10 tisíc korun.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Jaroměř – železniční dopravní nehoda –  18. 12. 07:33
Profesionální hasiči z Jaroměře a drážní jednotky Správy železnic vyjely k ohlášené železniční dopravní nehodě osobního vlaku a traktoru. Traktor se porouchal přímo na železničním přejezdu, který křižuje silnici č. 37 v Královédvorské ulici směrem na Hořenice. Řidič stihl z porouchaného vozidla vystoupit a snažil se na překážku na přejezdu upozornit strojvedoucího. Díky tomu došlo jen k malé srážce a nikdo nebyl zraněn. Ve voze cestovalo do deseti cestujících, všichni vystoupili v pořádku. Profesionální jaroměřská jednotka zajišťovala místo události a vyčkala do příjezdu drážních hasičů. Provoz na trati i komunikaci č. 37 musel být na nezbytně nutnou dobu zastaven.

Česká Skalice – požár –  19. 12. 19:11
V katastru části Zlíč likvidovali profesionální hasiči z Jaroměře a JSDH Česká Skalice požár jedné túje, pod kterou byl vysypán popel. Při události nevznikla žádná škoda.  

Nové Město nad Metují – dopravní nehoda –  19. 12. 21:36
K dopravní nehodě osobního automobilu, který skončil mimo vozovku, vyjížděli profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Nové Město nad Metují. Jedna zraněná osoba skončila v péči ZZS. Hasiči zajistili místo nehody, provedli na havarovaném voze protipožární opatření a odpojili u něj autobaterii. Auto zasahovalo částečně do vozovky, jednotky jej zkontrolovaly na případný únik provozních kapalin.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Rychnov nad Kněžnou – technická pomoc – 18. 12. 01:24
V ulici Zborovská pomohli profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou s uzavřením tekoucí vody v domě.

Solnice – dopravní nehoda – 18. 12. 06:12
Na komunikaci mezi Solnicí a Litohrady havaroval osobní automobil, který vyjel mimo vozovku. Jedna osoba byla v péči ZZS. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Solnice, kteří zajistili místo události, zabezpečili vozidlo proti vzniku požáru a zkontrolovali jej na případný únik provozních kapalin.

Dobruška – technická pomoc – 18. 12. 10:08
Profesionální jednotka z Dobrušky zajistila uvolněný držák na vlajku na budově městského úřadu.

Očelice – dopravní nehoda – 18. 12. 10:50
Na silnici č. 298 mezi Očelicemi a Opočnem odstranili profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Opočno následky dopravní nehody osobního automobilu, který zůstal po nehodě mimo komunikaci převrácený na střechu, opřený o zábradlí mostku. Tříčlenná posádka skončila v péči zdravotnické záchranné služby. Hasiči zabezpečili vozidlo, zajistili jej proti dalšímu pohybu a usměrňovali provoz na komunikaci. Dále zkontrolovali vozidlo, zda z něj neunikají provozní kapaliny. Místo zásahu si převzali policisté.

Javornice – dopravní nehoda – 20. 12. 18:33
Osobní vůz havaroval na silnici č. 319 v katastru obce Javornice, na místo vyjela profesionální rychnovská jednotka požární ochrany. Z vozidla vyprostili hasiči bez použití hydraulického nářadí jednoho člověka, byl předán do péče ZZS. Hasiči zabezpečili vozidlo proti vzniku požáru, k úniku provozních kapalin nedocházelo.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Malé Svatoňovice – dopravní nehoda – 18. 12. 14:48
V Úpické ulici došlo ke střetu osobního vozidla a motocyklu babeta, o zajištění místa události se postarali profesionální hasiči z Trutnova  a JSDH Úpice. Jedna osoba byla zraněna.

Trutnov – dopravní nehoda – 18. 12. 15:08
Trutnovská profesionální jednotka odstranila v ulici Horská následky dopravní nehody dvou osobních vozidel. Po nehodě došlo k úniku provozních kapalin, hasiči zajistili úklid vozovky.

Pec pod Sněžkou – technická pomoc –  18. 12. 18:40
V části Velká Úpa pomohla místní dobrovolná jednotka z Pece pod Sněžkou s vyproštěním osobního vozidla, které sjelo do příkopu. Vozidlo se podařilo dostat zpět na silnici.

Dolní Dvůr – požár – 18. 12. 18:47
Vrchlabská profesionální jednotka zasahovala u ohlášeného požáru sazí v komíně. Požár se podařilo uhasit majiteli před příjezdem hasičů, ti následně komín vyčistili a provedli jeho kontrolu. Při události nevznikla žádná škoda.

Trutnov – dopravní nehoda – 18. 12. 18:54
K vážné dopravní nehodě vyjížděli v pátečních večerních hodinách profesionální hasiči ze stanice Trutnov. V ulici Krkonošská na křižovatce s odbočkou na Babí se střetla dvě osobní vozidla, z toho jedno skončilo nabourané do stromu. Na místě spolupracovaly všechny složky IZS. Tři lidé byli při nehodě zraněni, jeden člověk bohužel přes veškerou poskytnutou pomoc na místě zemřel. Jednotka zajistila místo nehody, zabezpečila havarovaná vozidla proti vzniku požáru, zasypala uniklé provozní náplně a byla přítomna po dobu vyšetřování nehody. Komunikace musela být uzavřena. Po došetření pomohli hasiči s naložením vraků na odtah a postarali se o úklid vozovky. Po 23. hodině se vrátili zpět na základnu.

Vrchlabí – požár –  19. 12. 09:51
Do ulice U Kamenky v části Hořejší Vrchlabí vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Vrchlabí a místní dobrovolná jednotka Vrchlabí 3 – Podhůří. V domě došlo k zahoření sazí v komíně, hasiči komínové těleso pročistili a saze vybrali. Při události nevznikla žádná škoda na majetku.

Stanovice – dopravní nehoda – 19. 12. 18:49
Na silnici č. 37 nedaleko odbočky na obec Kuks havaroval osobní vůz. Jedna zraněná osoba byla v péči zdravotnických záchranářů. Vozidlo skončilo mimo vozovku, hasiči jej zajistili a zabezpečili místo události. To si pak převzali policisté. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Dvůr Králové nad Labem a Jaroměř.

Špindlerův Mlýn – záchrana osob –  20. 12. 12:24
Kvůli porouchané lanovce v lyžařském středisku Svatý Petr bylo zalarmováno hned několik jednotek hasičů a lezeckých skupin. Na lanovce zůstalo asi 200 osob, které by bylo nutné, v případě, že by se lanovka nerozjela, pomocí lezecké techniky evakuovat. Nakonec se podařilo zprovoznit lanovku alespoň v nouzovém režimu, couvala zpět do stanice, kde lidé vystupovali. Zalarmovány byly profesionální jednotky ze stanic Vrchlabí, Trutnov, Jičín, Hradec Králové, Rychnov nad Kněžnou, JSDH Špindlerův Mlýn a o pomoc byly požádány také lezecké skupiny ze stanic Liberec a Semily. Většina jednotek byla odvolána po cestě k zásahu.


Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Javornice

DN Javornice 

Detailní náhled

DN Kosičky

DN Kosičky 

Detailní náhled

DN Nové Město nad Metují (2)

DN Nové Město nad Metují (2) 

Detailní náhled

DN Nové Město nad Metují (1)

DN Nové Město nad Metují (1) 

Detailní náhled

DN Očelice (1)

DN Očelice (1) 

Detailní náhled

DN Očelice (2)

DN Očelice (2) 

Detailní náhled

DN Stanovice

DN Stanovice 

Detailní náhled

DN Trutnov (1)

DN Trutnov (1) 

Detailní náhled

DN Trutnov (2)

DN Trutnov (2) 

Detailní náhled

DN Trutnov (3)

DN Trutnov (3) 

Detailní náhled

DN Všestary, Lípa

DN Všestary, Lípa 

Detailní náhled

P Dobrá Voda u Hořic

P Dobrá Voda u Hořic 

Detailní náhled

P Nové Město (1)

P Nové Město (1) 

Detailní náhled

P Nové Město (2)

P Nové Město (2) 

Detailní náhled

ŽDN Hořenice (1)

ŽDN Hořenice (1) 

Detailní náhled

ŽDN Hořenice (2)

ŽDN Hořenice (2) 

Detailní náhled

ŽDN Hořenice (3)

ŽDN Hořenice (3) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem