HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 5. 6. do neděle 7. 6. 2020 celkem 56 událostí. 

Výběr ze zásahů:

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – dopravní nehoda – 5. 6. 09:00
Profesionální jednotka ze stanice Hradec Králové – Pražská zajistila místo dopravní nehody dvou osobních vozidel u kruhového objezdu u ČKD ve směru od Jaroměře. Jedna osoba byla předána do péče ZZS. Hasiči pomohli s usměrněním dopravy v místě události, věc poté předali k řešení policistům.

Roudnice – dopravní nehoda – 5. 6. 10:01
U dopravní nehody dvou vozidel zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a JSDH Nechanice. Dodávky se střetly v obci Roudnice. Jeden člověk byl po nárazu v autě zaklíněn, hasiči ho vyprostili pomocí hydraulického nářadí a předali jej do péče zdravotnických záchranářů. Na místě zůstala dobrovolná jednotka, která zajistila odstranění následků nehody – odtáhla jednu dodávku a zlikvidovala uniklé provozní kapaliny.

Smiřice – dopravní nehoda – 5. 6. 18:38
Na silnici č. 33 u Smiřic, na úrovni části Rodov, havarovala dodávka, která vyjela mimo komunikaci. Vozidlo se pak převrátilo na bok, jedna osoba byla zraněna. Na místě zasahovali zpočátku profesionální jednotky ze stanice Jaroměř a HK – Pražská, následně už pouze jaroměřská jednotka. Hasiči zajistili místo události, zabezpečili havarovaný automobil, převrátili jej zpět na kola a odpojili u něj akumulátor.

Osičky – dopravní nehoda – 5. 6. 20:01
Profesionální jednotka ze stanice Hradec Králové – Pražská zasahovala u dopravní nehody osobního vozidla, které havarovalo na dálnici D11. Vozidlo vyjelo mimo komunikaci a skončilo v příkopu. Jednotka zajistila místo nehody a zkontrolovala vozidlo kvůli úniku provozních kapalin. Nikdo nebyl zraněn.

Nepolisy – dopravní nehoda – 6. 6. 07:16
Na silnici č. 327 mezi obcí Nepolisy a Chlumcem nad Cidlinou havaroval motocykl, jedna osoba byla zraněna. Motorka byla při příjezdu hasičů v poli, řidič seděl na krajnici. Jednotky zajistily místo události, motorku zajbezpečily proti vzniku požáru a předaly místo zásahu policistům. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Nový Bydžov a JSDH Chlumec nad Cidlinou.

Prasek – dopravní nehoda – 6. 6. 19:38
K dopravní nehodě osobního vozidla, která se stala na silnici mezi obcemi Prasek a Kobylice, vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Nový Bydžov a JSDH Nechanice a Nový Bydžov. Do péče zdravotnických záchranářů byly předány celkem tři osoby. Hasiči zajistili místo události, provedli protipožární opatření a odpojili akumulátor. Následně pomohli naložit automobil na přivolaný odtah, při události bylo poškozeno dopravní značení. Po odstranění vozidla provedly jednotky úklid vozovky.

Stará Voda – požár – 7. 6. 18:19
Tři jednotky hasičů likvidovaly požár sazí v komíně domu ve Staré Vodě. Pomocí kominického náčiní se podařilo hasičům saze strhnout a těleso vyčistili. Požár nezpůsobil žádnou škodu. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a JSDH Chlumec nad Cidlinou a Nové Město nad Cidlinou.

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Třebnouševes – dopravní nehoda – 5. 6. 11:33
Dopravní nehoda domíchávače betonu a osobního vozidla se stala v části Vinice, na místo jeli profesionální hasiči ze stanice Hořice. Jeden člověk byl při nehodě zraněn. Jednotka zajistila místo události, u osobního automobilu odpojila akumulátor a řídila dopravu v místě nehody. Po zadokumentování místa události odtlačili hasiči osobní vůz mimo komunikaci, nákladní vozidlo odjelo po vlastní ose. Následně se jednotka postarala o úklid vozovky od střepů a úlomků.

Lázně Bělohrad – technická pomoc – 5. 6. 13:38
Odstranění spadlého stromu z vozovky v části Hřídelec. (HZS Nová Paka)

Nová Paka – dopravní nehoda – 6. 6. 12:13
Profesionální hasiči ze stanice Nová Paka a Jičín zasahovali u dopravní nehody osobního automobilu, který havaroval v katastru části Štikov. Vozidlo našli hasiči převrácené na střechu v příkopu. Jeden člověk se při nehodě zranil, hasiči mu poskytli první předlékařskou pomoc, do péče si jej převzali zdravotničtí záchranáři. Pomocí vyprošťovacího automobilu s jeřábem následně jednotky havarované vozidlo vyprostily zpět na silnici a převrátily jej na kola. U auta byl odpojen akumulátor a bylo naloženo na odtah. Hasiči se pak postarali o úklid vozovky a likvidaci uniklého oleje. Místo zásahu si převzala Policie ČR.

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Vysokov – dopravní nehoda – 5. 6. 07:51
Profesionální hasiči z Náchoda zasahovali u dopravní nehody dvou osobních automobilů v obci Vysokov. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči zajistili místo události, provedli protipožární opatření a odstranili uniklé provozní kapaliny.

Náchod – dopravní nehoda – 6. 6. 09:26
V Trojické ulici odstranil následky dopravní nehody dvou osobních vozidel profesionální hasiči z Náchoda. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Martínkovice – záchrana osoby – 6. 6. 12:02
Hasiči vyrazili v sobotu v poledne na pomoc zraněné nezletilé osobě, která si poranila nohu na výletě v Broumovských stěnách - oblast Vodní zámky, Kamenná brána na žluté turistické cestě. Pomocí terénní šestikolky s transportní vanou dojela skupina ke zraněnému, provedla předlékařské ošetření a stabilizovala jej pomocí vakuové dlahy. Na šestikolce bylo dítě dopraveno k vozidlu ZZS. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Broumova a Náchoda, JSDH Broumov držela zálohu na stanici pro případ jiné mimořádné události. Přes KOPIS byla aktivována také Skalní záchranná služba.

Bezděkov nad Metují – technická pomoc – 6. 6. 14:10
Odstranění spadlého stromu z vozovky. (HZS Náchod, JSDH Police nad Metují)

Náchod – dopravní nehoda – 7. 6. 00:02
Na silnici č. 14 v lokalitě Branka zasahovala profesionální jednotka z náhoda u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Dvě osoby si převzala do péče ZZS. Hasiči zajistili místo nehody a pomohli s naložením vozidel na odtah.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Rybná nad Zdobnicí – dopravní nehoda – 7. 6. 16:17
Na silnici č. 11 v katastru Rybné nad Zdobnicí zasahovali profesionální hasiči z Rychnov nad Kněžnou u dopravní nehody dvou osobních automobilů. ZZS si převzala do své péče dvě zraněné osoby. Hasiči likvidovali uniklé provozní kapaliny a postarali se o úklid vozovky.

Libel – technická pomoc – 7. 6. 22:15
Odstranění stromu z komunikace. (HZS Rychnov nad Kněžnou, JSDH Častolovice)
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Hajnice – dopravní nehoda – 5. 6. 13:39
Na silnici č. 37 v katastru části Výšinka zasahovali profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a JSDH Hajnice u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Při události byli dva lidé zraněni, postarala se o ně ZZS. Komunikace byla zpočátku neprůjezdná, hasiči zajišťovali místo události a likvidovali uniklé provozní kapaliny. Jednotky pomohly s naložením vozidel na odtah a postaraly se o odstranění následků nehody.

Hajnice – dopravní nehoda – 5. 6. 15:47
K další nehodě, která se stala na silnici č. 37, vyjížděli profesionální hasiči z královédvorské stanice a JSDH Hajnice. Došlo zde ke střetu dvou osobních automobilů, jeden skončil mimo vozovku v poli. O jednu osobu se postarali zdravotničtí záchranáři. Hasiči zajistili místo události, zkontrolovali, zda nedochází k úniku provozních kapalin a předali místo zásahu policistům.

Vrchlabí – dopravní nehoda – 6. 6. 11:31
V Lánovské ulici zajišťovali profesionální hasiči ze stanice Vrchlabí místo dopravní nehody dvou osobních vozidel. Při události nebyl nikdo zraněn.

Trutnov – požár – 6. 6. 16:16
V části Oblanov likvidovali profesionální hasiči z Trutnova požár plechového kontejneru. Událost se obešla beze škody na majetku.  

Dolní Branná – dopravní nehoda – 6. 6. 17:24
U dopravní nehody osobního vozidla, které narazilo do sloupu a sloupku s hlavním uzávěrem plynu, zasahovali profesionální hasiči z Vrchlabí a profesionální jednotka z Jilemnice (HZS LK). Při příjezdu hasičů namísto události byla posádka vozidla mimo automobil, nikoho nevyprošťovali. Hasiči zajistili místo události a zkontrolovali, zda nedošlo k úniku plynu ze sloupku HUP, vyrozuměna byla i plynárenská pohotovost. Vozidlo následně jednotky odstranily a předaly místo zásahu policistům.

Úpice – požár – 7. 6. 10:12
K ohlášenému požáru několika kůlen ve Vančurově ulici v Úpici vyjížděly čtyři jednotky hasičů. Plamenné hoření se podařilo jednotkám rychle zastavit, následně prováděly průběžný průzkum zasažených objektů a jejich střešní konstrukce a dohašovaly ohniska. Bylo také zřízeno čerpací stanoviště z nedaleké řeky. Velitel zásahu ohlásil likvidaci události po 11:30 hod. Škoda byla předběžně vyčíslena asi na 250 tisíc korun, další hodnoty ve výši asi půl milionu korun se podařilo hasičům uchránit. Příčinou vzniku požáru bylo zřejmě nedbalostní jednání. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a Náchoda a JSDH Úpice a Havlovice. JSDH Trutnov – Horní Staré Město držela zálohu ba vlastní zbrojnici.

Vrchlabí – technická pomoc – 7. 6. 20:01
Odstranění stromu z komunikace v ulici Dobrovského. (HZS Vrchlabí)


por. Mgr. Martina Götzová
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Jičín (1)

DN Jičín (1) 

Detailní náhled

DN Jičín (2)

DN Jičín (2) 

Detailní náhled

DN Roudnice (1)

DN Roudnice (1) 

Detailní náhled

DN Roudnice (2)

DN Roudnice (2) 

Detailní náhled

DN Roudnice (3)

DN Roudnice (3) 

Detailní náhled

DN Hajnice (1)

DN Hajnice (1) 

Detailní náhled

DN Hajnice (2)

DN Hajnice (2) 

Detailní náhled

DN Hajnice, Výšinka

DN Hajnice, Výšinka 

Detailní náhled

DN Náchod, Trojická

DN Náchod, Trojická 

Detailní náhled

DN Nepolisy

DN Nepolisy 

Detailní náhled

DN Nová Paka, Štikov (1)

DN Nová Paka, Štikov (1) 

Detailní náhled

DN Nová Paka, Štikov (2)

DN Nová Paka, Štikov (2) 

Detailní náhled

DN Osičky

DN Osičky 

Detailní náhled

DN Prasek (1)

DN Prasek (1) 

Detailní náhled

DN Smiřice

DN Smiřice 

Detailní náhled

DN Třebnouševes, Vinary

DN Třebnouševes, Vinary 

Detailní náhled

DN Vysokov

DN Vysokov 

Detailní náhled

P Stará Voda (1)

P Stará Voda (1) 

Detailní náhled

P Stará Voda (2)

P Stará Voda (2) 

Detailní náhled

P Úpice (2)

P Úpice (2) 

Detailní náhled

TP Hořice

TP Hořice 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem