HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů v Královéhradeckém kraji

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali během víkendu od 1. do 3. 3. 2019 celkem 58 událostí. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – dopravní nehoda – 1. 3. 08:22
U dopravní nehody čtyř osobních vozidel zasahovali v ulici Akademika Heyrovského profesionální hasiči z centrální stanice. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Jednotka místo události zajistila, zkontrolovala, zda nedochází k úniku provozních kapalin a předala místo zásahu policistům.

Hradec Králové – požár – 1. 3. 09:36
Na Slezském Předměstí likvidovali profesionální hasiči z centrální stanice požár odpadu v objektu, který procházel demolicí. Při požáru nevznikla žádná škoda.

Smiřice – požár – 2. 3. 07:28
V Nývltově ulici zasahovaly tři jednotky hasičů u požáru v prostorách garáže uvnitř rodinného domu. Příčinou požáru byla nedbalost uživatelů, což zavinilo zahoření elektroinstalace. Jednu osobu si převzali do péče záchranáři. Požár se podařilo uhasit obyvatelům domu, a to pomocí hasicího přístroje. Škoda byla předběžně vyčíslena na jeden tisíc korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanic Jaroměř, Hradec Králové – Pražská a dobrovolná jednotka ze Smiřic.

Lhota pod Libčany – dopravní nehoda – 2. 3. 12:03
U dopravní nehody dvou osobních vozidel zasahovali profesionální hasiči z obou hradeckých stanic. Jedna zraněná osoba skončila v péči záchranářů. Hasiči místo události zabezpečili a provedli protipožární opatření. Jeden z havarovaných automobilů skončil mimo vozovku v příkopu.

Třebechovice pod Orebem – dopravní nehoda – 2. 3. 14:41
Profesionální hasiči z centrální stanice  a místní dobrovolní hasiči spěchali k nahlášené dopravní nehodě osobního vozidla, které se dostalo na silnici č. I/11 mimo vozovku a sjelo přímo do místního toku Dědina. Ve voze cestovaly celkem 4 osoby, z toho tři nezletilé. Posádka se naštěstí stihla dostat mimo potápějící se automobil včas a jednotka jim do příjezdu záchranářů poskytla tepelný komfort. Následně se jednotky postaraly o vylovení utopeného auta, pomohl jim v tom vyprošťovací automobil. Pro případ úniku provozních kapalin umístili hasiči na hladinu sorpční hady. Vozidlo se podařilo dostat zpět na souš po 16. hodině, následně jej hasiči pomohli naložit na odtahovou službu a vraceli se zpět na stanice.

Lovčice – dopravní nehoda – 2. 3. 15:21
Při dopravní nehodě osobního vozidla zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou. Automobil skončil po nehodě mimo komunikaci a byl převrácený na bok. Jeden člověk byl při nehodě zraněn. Hasiči místo události zajistili, provedli opatření proti vzniku požáru a odpojili akumulátor. Místo zásahu si poté převzali policisté.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 3. 3. 13:56
V Okružní ulici odstraňovali hasiči z centrální stanice následky dopravní nehody dvou osobních vozidel. Jedna osoba skončila v péči záchranářů.

Hradec Králové – požár – 3. 3. 14:53
V Brněnské ulici likvidovali profesionální hasiči z centrální stanice požár dodávky. Automobil začal hořet v motorovém prostoru. Před příjezdem jednotky byl částečně uhašen, hasiči se poté postarali o kompletní likvidaci  a kontrolu pomocí termokamery. Příčinou vzniku požáru byla technická závada, škoda byla vyčíslena na asi 20 tisíc korun.

Třebechovice pod Orebem – požár – 3. 3. 15:16
V Týnišťské ulici zasahovali profesionální hasiči z centrální hradecké stanice a dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem u nahlášeného požáru v bytě. Průzkumem jednotky zjistily, že se nakonec jednalo o spálené potraviny na plotně. Hasiči poté byt odvětrali a vraceli se zpět na stanice. Při události nevznikla žádná škoda.

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Choteč – dopravní nehoda – 1. 3. 13:38
Jičínští profesionální hasiči odstraňovali následky dopravní nehody dvou osobních vozidel. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, jednotka pomohla s naložením vozidel na odtah.

Nová Paka – dopravní nehoda – 2. 3. 08:21
V katastru části Radkyně havaroval osobní automobil, při nehodě byla zraněna jedna osoba. Vůz skončil mimo komunikaci převrácený na bok. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nové Paky a byla povolána také jednotka z Jičína s vyprošťovacím automobilem. Z havarovaného vozu vytékaly provozní kapaliny, hasiči dostali automobil zpět na kola na komunikaci a naložili na odtah.

Stará Paka – únik nebezpečných látek – 3. 3. 11:53
V části Roškopov odvětrávala profesionální jednotka z Nové Paky sklep domu po úniku plynu z propan-butanové lahve.

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Velká Jesenice – dopravní nehoda – 1. 3. 20:38
V katastru části Volovka zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře u dopravní nehody osobního automobilu. Jedna osoba byla při nehodě zraněna, hasiči pomohli s transportem pacienta do sanitního vozu.

Velká Jesenice – záchrana osob – 2. 3. 12:31
Profesionální jednotka z Jaroměře mířila do části Veselice, kde spadl na osobu strom. Jednotka zraněného člověka vyprostila a předala jej do péče záchranářů.

Slatina nad Úpou – technická pomoc – 2. 3. 17:16
Profesionální hasiči z Jaroměře odstraňovali strom, který spadl do komunikace.

Velké Poříčí – dopravní nehoda – 2. 3. 22:31
Profesionální jednotka z Náchoda odstraňovala následky dopravní nehody osobního automobilu, který havaroval v Náchodské ulici. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Z havarovaného automobilu unikly provozní kapaliny, které hasiči zlikvidovali pomocí sorbentu.

Police nad Metují – dopravní nehoda – 3. 3. 07:45
Dopravní nehoda bez zranění osob zaměstnala v neděli ráno profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolnou jednotku z Police nad Metují. Vůz havaroval ve Žďárské ulici. Hasiči se postarali o odstranění následků dopravní nehody, uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem a místní jednotka poté pomohla s naložením havarovaného vozu na odtah.

Slavoňov – požár – 3. 3. 20:43
V katastru části Blažkov likvidovaly tři jednotky požární ochrany doutnající ohniska po pálení lesního porostu. K události byli povoláni profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolné jednotky z Nového Města nad Metují a Slavoňova.

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Kvasiny – dopravní nehoda – 3. 3. 18:22
Kvůli dopravní nehodě osobního automobilu a traktoru byl vyhlášen poplach v neděli večer profesionálním hasičům v Rychnově nad Kněžnou a dobrovolné jednotce v Solnici. Jedna osoba byla při nehodě zraněna, do péče si ji převzali záchranáři. Hasiči se postarali o provedení protipožárních opatření, zasypali drobný únik oleje a postarali se o úklid vozovky. Následně pomohly jednotky s naložením havarovaného osobního vozidla na odtah, traktor odjel po vlastní ose. Komunikace byla po dobu provádění záchranných a likvidačních prací uzavřena.

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Vrchlabí – požár – 1. 3. 18:16
Pyrotechnická raketa byla s největší pravděpodobností příčinou vzniku požáru, při kterém byla poškozena plachta nástavby nákladního automobilu v Pražské ulici ve Vrchlabí. Díky rychlému zásahu profesionálních hasičů z vrchlabské stanice, která je od místa vzdálená jen pár set metrů, nedošlo k rozšíření požáru na vlastní automobil. Hasiči požár rychle uhasili jedním vysokotlakým proudem a nákladový prostor odvětrali. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku dva tisíce korun a podařilo se uchránit hodnoty ve výši 420 tisíc korun, tedy celé nákladní vozidlo. Okolnosti vzniku události vyšetřuje policie.

Pec pod Sněžkou – dopravní nehoda – 2. 3. 01:44
Ve Velké Úpě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a místní dobrovolná jednotka u nehody osobního vozidla, které hrozilo pádem, cesta byla v místě události zledovatělá. Hasiči pomohli s vyproštěním automobilu a dostali jej zpět na hlavní komunikaci.

Dvůr Králové nad Labem – technická pomoc – 3. 3. 12:11
Profesionální jednotka ze Dvora Králové nad Labem pomohla v městském muzeu s odčerpáním vody z depozitáře po poruše.

Trutnov – požár – 3. 3. 20:38
Profesionální hasiči z Trutnova vyjeli na Jiráskovo náměstí, kde došlo k zahoření textilního materiálu v odkládacím prostoru osobního vozidla. Automobil byl silně zakouřen, hasiči jej odvětrali a odpojili akumulátor. Příčinou vzniku události byla nedbalost, požár nenapáchal žádnou škodu.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN 4xOA, Ak. Heyrovského HK (2)

DN 4xOA, Ak. Heyrovského HK (2) 

Detailní náhled

DN 4xOA, Ak. Heyrovského HK (3)

DN 4xOA, Ak. Heyrovského HK (3) 

Detailní náhled

DN 4xOA, Ak. Heyrovského HK (1)

DN 4xOA, Ak. Heyrovského HK (1) 

Detailní náhled

DN HK, Okružní (1)

DN HK, Okružní (1) 

Detailní náhled

DN Kvasiny (1)

DN Kvasiny (1) 

Detailní náhled

DN Kvasiny (2)

DN Kvasiny (2) 

Detailní náhled

DN Lhota p. Libčany (1)

DN Lhota p. Libčany (1) 

Detailní náhled

DN Lhota p. Libčany (2)

DN Lhota p. Libčany (2) 

Detailní náhled

DN Lovčice

DN Lovčice 

Detailní náhled

DN Police n. M. Zdroj JSDH Police n. M.  (1)

DN Police n. M. Zdroj JSDH Police n. M. ... 

Detailní náhled

DN Police n. M. Zdroj JSDH Police n. M.  (2)

DN Police n. M. Zdroj JSDH Police n. M. ... 

Detailní náhled

DN Radkyně (1)

DN Radkyně (1) 

Detailní náhled

DN Radkyně (2)

DN Radkyně (2) 

Detailní náhled

DN Třebechovice p. O.  (1)

DN Třebechovice p. O. (1) 

Detailní náhled

DN Třebechovice p. O.  (1)

DN Třebechovice p. O. (1) 

Detailní náhled

DN Třebechovice p. O.  (2)

DN Třebechovice p. O. (2) 

Detailní náhled

DN Třebechovice p. O.  (4)

DN Třebechovice p. O. (4) 

Detailní náhled

DN Třebechovice p. O.  (5)

DN Třebechovice p. O. (5) 

Detailní náhled

DN Třebechovice p. O.  (6)

DN Třebechovice p. O. (6) 

Detailní náhled

DN Třebechovice p. O.  (7)

DN Třebechovice p. O. (7) 

Detailní náhled

DN Velké Poříčí

DN Velké Poříčí 

Detailní náhled

P demol. objektu, HK (1)

P demol. objektu, HK (1) 

Detailní náhled

P demol. objektu, HK (2)

P demol. objektu, HK (2) 

Detailní náhled

P dodávka, HK

P dodávka, HK 

Detailní náhled

P OA, Trutnov

P OA, Trutnov 

Detailní náhled

P Vrchlabí

P Vrchlabí 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem