HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů

Během víkendu od 19. do 21. října 2018 zasahovali hasiči v Královéhradeckém kraji u 62 událostí. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Běleč nad Orlicí – požár – 19. 10. 10:59
Požár hrabanky na ploše asi 6x6 m likvidovali profesionální hasiči z centrální stanice a dobrovolné jednotky z Třebechovic pod Orebem a ze Svinar. Plameny zasáhly kořeny páru stromů, ale nezpůsobily žádnou škodu.

Káranice – dopravní nehoda – 19. 10. 13:49
U nehody dvou osobních vozidel, která se stala na křižovatce z Kosiček na Káranice, pomáhali s odstraněním následků profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou. Jeden z osobních vozů měl za sebou přípojný vozík a i s ním skončil v příkopu. Jednotky zajistily po svém příjezdu unikající provozní kapaliny a pomohly s naložením vraku na odtahovou službu. Druhé z havarovaných vozidel odtlačili hasiči mimo komunikaci. Nehoda se obešla bez zranění osob.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 20. 10. 18:59
Profesionální hasiči z centrální stanice zasahovali v sobotu v ulici Víta Nejedlého u dopravní nehody tří osobních vozidel. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, došlo pouze k úniku provozních náplní. Hasiči místo události zajistili a předali policistům. 

Praskačka – požár – 20. 10. 14:20
Na dálnici D11 vyjížděli v sobotu odpoledne profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou. Na 83. kilometru v katastru Sedlice jim byl nahlášen požár osobního automobilu. Po svém příjezdu hasiči zjistili, že vůz již nehoří, majitel dostal plameny pod kontrolu pomocí hasicího přístroje. Požár nezpůsobil žádnou škodu.

Hradec Králové – požár – 21. 10. 20:23
Do Selicharovy ulice mířily tři jednotky hasičů. V obytném domě byl cítit kouř a existovalo podezření na požár. Hasiči průzkumem zjistili, že v jednom z bytů došlo při přípravě masa k jeho připálení v troubě. Jednotky provedly podrobný průzkum, zda nedošlo k rozšíření požáru mimo troubu, ale vše bylo naštěstí negativní a požár se obešel beze škody.

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Nová Paka – dopravní nehoda – 20. 10. 21:19
K nehodě tří osobních vozidel spěchali v sobotu večer profesionální hasiči z Nové Paky do části Vlkov. U jednoho z havarovaných vozů došlo k úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorpčním materiálem. Hasiči pomohli s odstraněním aut mimo komunikaci tak, aby byl plně obnoven provoz. Při události nebyl nikdo z účastníků zraněn.

Mladějov – dopravní nehoda – 20. 10. 23:55
Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolná jednotka ze Sobotky zasahovali u dopravní nehody osobního automobilu, která se stala na silničním úseku ze Sobotky do Mladějova. Auto skončilo po nehodě převrácené na střeše v příkopu. Jednu osobu si převzali po svém příjezdu do péče záchranáři. Hasiči se postarali o havarovaný vůz. Převrátili jej zpět na kola, odpojili akumulátor a zajistili odstranění následků nehody.

Sobotka – požár – 21. 10. 12:30
V neděli vyjížděli po poledni profesionální hasiči z Jičína a dobrovolná jednotka ze Sobotky do katastru části Stéblovice. Došlo zde k požáru hnojiště. Jednotky prolily místo vodou, ke škodě na místě nedošlo.

Jičín – dopravní nehoda – 21. 10. 12:50
Jičínští profesionální hasiči zasahovali na obchvatu města u dopravní nehody dvou osobních automobilů. Hasiči místo události zajistili a po došetření odstranili havarované vozy mimo komunikaci. Při nehodě došlo ke zranění dvou osob, které si převzali do svých rukou záchranáři.

Markvartice – požár – 21. 10. 22:00
V katastru části Rakov zasahovali profesionální hasiči z Jičína a dobrovolná jednotka z Markvartic u požáru suchého travního porostu. Jednalo se o požár menšího rozsahu, oheň nenapáchal žádnou škodu.

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Broumov – železniční dopravní nehoda – 19. 10. 05:06
V brzkých ranních hodinách byl vyhlášen poplach profesionálním hasičům v Broumově. Na železniční trati došlo k tragické nehodě, kdy vlak srazil osobu v kolejišti. Provoz na trati musel být na nezbytně nutnou dobu zastaven. Hasiči místo události zajistili a poté jej předali policistům a následně také drážní jednotce SŽDC.

Jaroměř – požár – 19. 10. 19:34
V ulici 5. května zasahovali profesionální a dobrovolní hasiči z Jaroměře u požáru dřevěného přístřešku. Objekt o rozloze asi 5x5 m byl po příjezdu jednotek zachvácen plameny. V blízkosti přístřešku se pak nacházela také zděná garáž. Škoda, kterou plameny napáchaly, byla vyčíslena na necelých 10 tisíc korun. Díky včasnému zásahu se podařilo uchránit hodnoty přes 300 tisíc korun.

Jaroměř – dopravní nehoda – 20. 10. 14:12
Profesionální hasiči z Jaroměře vyjížděli k dopravní nehodě osobního automobilu, která se stala na komunikaci I/37. Vůz havaroval do sloupu veřejného osvětlení a komunikace byla rázem zcela neprůjezdná. Hasiči místo události zajistili, osoba z vozidla vyvázla bez zranění.

Náchod – dopravní nehoda – 21. 10. 9:48
V Dobenínské ulici zasahovali u dopravní nehody osobního automobilu profesionální hasiči z Náchoda. Automobil skončil převrácený na bok, částečně zasahoval do vozovky, částečně zůstal v příkopu. Řidič vyvázl bez zranění. Hasiči místo události zajistili, provedli protipožární opatření a do příjezdu policistů řídili v místě nehody dopravu.

Police nad Metují – dopravní nehoda – 21. 10. 10:10
Tři jednotky hasičů byly povolány k dopravní nehodě dvou osobních automobilů, která se stala v Nádražní ulici. Jednu osobu vytáhli hasiči se záchranáři z havarovaného vozidla a transportovali ji do sanitního vozu. Hasiči dále zajistili uniklé provozní kapaliny, které zasypali sorpčním materiálem a pomohli s naložením havarovaných vozů na odtah. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Náchoda, Broumova a dobrovolná jednotka z Police nad Metují.

Nové Město nad Metují – požár – 21. 10. 14:53
U požáru suchého travního porostu zasahovali v katastru části Vrchoviny profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují. Suchá tráva hořela za chatovou oblastí, událost se obešla beze škody.

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Solnice – dopravní nehoda – 19. 10. 16:31
K dopravní nehodě motocyklu, který havaroval na silničním úseku mezi Byzhradcem a Solnicí, vyjížděli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka ze Solnice. Hasiči řídili v místě nehody dopravu, zraněná osoba skončila v péči záchranářů.

Vamberk – technická pomoc – 19. 10. 18:12
V Jiráskově ulici pomáhali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Vamberka s odvětráním rodinného domu. Ten byl silně zakouřen po špatném zatopení v kotli. Průzkumem hasiči žádné plamenné hoření nezjistili, celý dům zkontrolovali pro jistotu také termokamerou.

Skuhrov nad Bělou – požár – 19. 10. 21:32
V katastru části Debřece zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou u požáru listí a hrabanky. Požár zlikvidovala jednotka pomocí vysokotlakého proudu vody, událost se obešla beze škody.

Potštejn – požár – 20. 10. 10:46
Požár v dutině stromu likvidovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a místní dobrovolná jednotka. Událost se obešla beze škody.

Kostelec nad Orlicí – požár – 20. 10. 19:20
V části Kostelecká Lhota došlo k požáru sazí v komíně rodinného domu. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolné jednotky z Kostelce nad Orlicí a z Častolovic. Hasiči provedli průzkum půdy, zda nedošlo k rozšíření požáru mimo komínové těleso, což se naštěstí nepotvrdilo. Událost se obešla beze škody, nicméně díky včasnému zásahu byly uchráněny hodnoty ve výši 2 milionů korun.

Rychnov nad Kněžnou – požár – 21. 10. 15:21
Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou zasahovali u požáru pařezu v blízkosti silnice směrem na Jaroslav. Doutnající pařez jednotka prolila vodou, událost se obešla beze škody.

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Žacléř – požár – 19. 10. 17:51
V části Bobr zasahovali profesionální hasiči u požáru lesní hrabanky malého rozsahu. Na místo byli vysláni profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka ze Žacléře.

Kunčice nad Labem – dopravní nehoda – 20. 10. 02:38
Profesionální jednotka z Vrchlabí odstraňovala následky dopravní nehody osobního automobilu. Nehoda se obešla bez zranění osob. Vůz vyjel mimo komunikace, převrátil se přes střechu na kola a poškodil také dopravní značení. Hasiči provedli protipožární opatření, odpojili akumulátor a zachytávali unikající provozní náplně.

Hajnice – dopravní nehoda – 20. 10. 08:59
Dvě osobní vozidla havarovala na komunikaci I/37 na odbočce na Horní Žďár. Poplach byl vyhlášen profesionální jednotce ve Dvoře Králové nad Labem a zároveň dobrovolné jednotce v Hajnicích. Při nehodě došlo ke zranění tří osob. Hasiči zajistili odstranění následků dopravní nehody a úklid komunikace. Místo nehody posléze předali policistům.

Žacléř – požár – 20. 10. 15:01
Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka ze Žacléře likvidovali požár pračky v bytě v ulici J. A. Komenského. Hasiči po svém příjezdu začali s likvidací požáru a zároveň poskytli první předlékařskou pomoc jedné osobě, která se nadýchala zplodin hoření. Příčinou požáru byla technická závada na elektroinstalaci. Škoda, kterou požár způsobil, byla odhadnuta na 15 tisíc korun, přičemž se podařilo uchránit hodnoty ve výši 300 tisíc korun.

Žacléř – požár – 20. 10. 16:11
Opět v Žacléři, ale tentokrát v Nádražní ulici zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a místní dobrovolná jednotka. Jednalo se o požár odpadu v plechové garáži. Požár nezpůsobil žádnou škodu.

Rudník – požár – 20. 10. 22:02
Tři jednotky požární ochrany mířily do Rudníku, kde došlo ve sklepě bytového domu k zahoření uskladněného uhlí. Aby si byli hasiči jisti, že se v hromadě uhlí nenachází žádné skryté ohnisko, museli vše vyskladnit mimo sklep a prolít jej vodou. Vynosili takto asi 5 m3 uhlí a všechna ohniska uhasili. Požár byl způsoben špatným uskladněním uhlí, které bylo naskladněné až ke stropu se svítidlem. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolné jednotky z Hostinného a Rudníku-Arnultovic.

Pec pod Sněžkou – požár – 21. 10. 14:37
Trutnovští profesionální hasiči a dobrovolní hasiči z Pece pod Sněžkou likvidovali požár kontejneru na odpad v části Velká Úpa. Kontejner se nacházel v blízkosti chaty, ale plameny nezpůsobily žádnou škodu.

Třebihošť – dopravní nehoda – 21. 10. 19:30
Královédvorští profesionální hasiči zasahovali u dopravní nehody osobního automobilu v katastru obce Horní Dehtov. Automobil vyjel mimo vozovku. Hasiči místo nehody zajistili a předali jej policistům.


Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Hajnice (1)

DN Hajnice (1) 

Detailní náhled

DN Hajnice (2)

DN Hajnice (2) 

Detailní náhled

DN Hajnice (3)

DN Hajnice (3) 

Detailní náhled

DN Káranice (1)

DN Káranice (1) 

Detailní náhled

DN Káranice (2)

DN Káranice (2) 

Detailní náhled

DN Náchod

DN Náchod 

Detailní náhled

DN Police nad Metují (1)

DN Police nad Metují (1) 

Detailní náhled

DN Police nad Metují (2)

DN Police nad Metují (2) 

Detailní náhled

DN Vlkov

DN Vlkov 

Detailní náhled

P Žacléř, garáž

P Žacléř, garáž 

Detailní náhled

P Žacléř, pračka

P Žacléř, pračka 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem