HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár bytu

1. 1. 2017 - 20:50, Praha 2, Tyršova 

Při požáru bytu v plném rozsahu bylo evakuováno 7 lidí, pes a kočka. Uživatelům zničeného bytu bylo poskytnuto náhradní ubytování.

Druhý stupeň požárního poplachu byl vyhlášen kvůli nasazení sil a prostředků. Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů. Hasiči z centrály, Krče a Petřin hasili požár několika vodními proudy. Dvěma vodními proudy z rozdělovače po schodišti, třetí byl potřeba ve vnitrobloku, kam odlétával žhavý popel z hořícího bytu, čtvrtý vodní proud byl vedený z automobilového žebříku na ochránění střechy, další vodní proud byl natažen k hašení půdních prostor.

Požárem zasažený byt v posledním patře domu byl úplně zničený, došlo také k prohoření dřevěného stropu a požárem byla zasažena i podlaha. Požár se mohl dále šířit přes strop i na střešní konstrukci a na domovní komunikaci. Oheň měli hasiči pod kontrolou po 23 hodině, poté probíhaly dohašovací a rozebírací práce. Z místa zásahu odjížděli v půlnoci.

Příčina vzniku požáru bude upřesněna po dopoledním došetření. Předběžná škoda, způsobená požárem je odhadnutá na 750 tisíc, uchráněn byl 1 milion korun.

 

vytisknout  e-mailem