HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

HZS hl. m. Prahy uspořádal kurz vzdělávání starostů zaměřený na přípravu na mimořádné události a krizové situace a jejich řešení

Kurz vzdělávání byl připravován a následně realizován s důrazem na správné nasměrování posluchačů na jednotlivé informační či metodické zdroje, na specifické postavení městských částí hl. m. Prahy oproti obcím a obcím s rozšířenou působností v jiných krajích, a především pak na rozsah jejich působnosti v jednotlivých probíraných tématech z bezpečnostní problematiky. Součástí kurzu byly též praktické ukázky speciální techniky a zařízení složek IZS využitelných v hl. m. Praze.

Zúčastnilo se celkem 54 osob ze 45 městských částí své zastoupení zde tak mělo 79 % městských částí z celkových 57. Z tohoto počtu bylo starostů městských částí 31, zástupců za nepřítomného starostu 14 a dalších 9 zástupců dorazilo společně se starostou. Jen ze 12 městských částí se nezúčastnil ani starosta městské části, ani žádný zástupce.

Kurz byl připraven a organizován Hasičským záchranným sborem hl. m. Prahy a Magistrátem hl. m. Prahy ve spolupráci se Zdravotnickou záchrannou službou hl. m. Prahy, Policií České republiky - Krajským ředitelstvím policie hl. m. Prahy, Správou služeb hl. m. Prahy, Krajským vojenským velitelstvím hlavní město Praha, Hygienickou stanicí hl. m. Prahy a Městskou veterinární správou v Praze Státní veterinární správy ČR, Celním úřadem pro hlavní město Prahu a Dopravním podnikem hl. m. Prahy.

FOTOGALERIE

vytisknout  e-mailem