HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Havarovaný kamion způsobil dopravní komplikace na rychlostní silnici R48

V pátek 2.8.2013, těsně po poledni, došlo na rychlostní komunikaci R48, mezi Frýdkem-Místkem a Českým Těšínem k dopravní nehodě kamionu. Dopravní nehoda se stala na 54 kilometru rychlostní komunikace ve směru na Český Těšín a v pátek odpoledne způsobila značné dopravní komplikace. 

Cisterna převážející hydraulický olej dostala krátce po poledni defekt na přední levé kolo, vybočila ze směru jízdy a v plné rychlosti nabourala do středových svodidel. Poté se přes svodidla převrátila na bok do protějšího jízdního směru. Úplně tak zablokovala provoz ve směru z Českého Těšína do Frýdku-Místku, a ve směru na Český Těšín zůstal průjezdný pouze jeden jízdní pruh.
 
Krátce na to, ve 12:39, vyjely k dopravní nehodě i dvě jednotky profesionálních hasičů z Frýdku-Místku a Nošovic. Posléze byly k vyprošťování převrácené cisterny a likvidaci cca 150-ti litrů uniklého topného oleje povolány další posilové jednotky a technika, včetně těžké vyprošťovací techniky Hasičského záchranného sboru MSK. Dva vyprošťovací automobily a dva automobilové jeřáby HZS MSK vyprostily a převrátily havarovanou cisternu až po téměř 5-ti hodinách.
 
Při nehodě byl lehce zraněn polský řidič cisterny. Při odstraňování následků dopravní nehody se celkem účastnilo osm hasičských vozidel ze čtyř jednotek profesionálních hasičů MSK (Frýdek-Místek, Nošovice, Karviná a Ostrava – Zábřeh).
 
 
 
por. ing. Marek Gašparín
zástupce tiskového mluvčího
HZS Moravskoslezského kraje
Odkazy do noveho okna

DN_cisterny_R48_01

DN_cisterny_R48_01 

Detailní náhled

DN_cisterny_R48_02

DN_cisterny_R48_02 

Detailní náhled

DN_cisterny_R48_03

DN_cisterny_R48_03 

Detailní náhled

DN_cisterny_R48_04

DN_cisterny_R48_04 

Detailní náhled

DN_cisterny_R48_05

DN_cisterny_R48_05 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem