HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči zasahovali u požáru v obchodním centru v Ostravě-Porubě

s evakuací osob 

Dvě jednotky hasičů zasahovaly dnes kolem půl jedné hodiny odpolední u nahlášeného požáru v obchodním centru v Ostravě-Porubě. Podle mých informací se požár obešel bez zranění.
 
Operační středisko hasičů dostalo informaci o požáru od elektrické požární signalizace (EPS) napojené na pult centralizované ochrany krátce před půl jednou odpoledne v neděli 30.6.2013. Na místo byly ihned vyslány dvě jednotky HZS Moravskoslezského kraje, a to ze stanic Ostrava-Poruba a Ostrava-Zábřeh celkem se čtyřmi zásahovými vozidly. Na místo vyjel také velící důstojník územního odboru Ostrava. Ještě v průběhu jízdy hasičů na místo byly přijímány další hlášení o požáru také na tísňových linkách, kdy bylo mimo jiné upřesněno, že jsou zakouřeny vnitřní prostory obchodního centra zplodinami hoření. Hasiči byli po příjezdu na místo informováni personálem, že byla provedena evakuace všech osob z obchodního centra (mělo se jednat o cca 500 osob, které opustily prostory obchodního centra ještě před příjezdem hasičů na místo). Evakuace proběhla na základě signalizace EPS po hlášení z evakuačního rozhlasu.
 
Po průzkumu zasahující hasiči zjistili, že došlo k požáru na ploše cca 3 x 3 metry v oddělení textilu. Požár lokalizovali zaměstnanci pomocí dvou hasicích přístrojů ještě před příjezdem hasičů. Ti pak provedli vyvezení žhnoucích zbytků mimo obchodní dům a jejich dohašení. Následně pak zajistili přirozené odvětrání zakouřených prostor obchodního centra. Škoda způsobená při požáru byla vyčíslena v předběžné výši 150.000,- Kč. Naštěstí nedošlo ke zraněním ani fatálním následkům na životech. Příčina vzniku požáru je v šetření vyšetřovatelů HZS MSK a Policie ČR. Po ukončení vyšetřovacích úkonů se mohli, dle nám dostupných informací, zákazníci vrátit zpět do obchodního centra.
 
por. Ing. Petr Holub
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje
 
 
Odkazy do noveho okna

požárvobchodnímcentruOstravaPoruba 1

požárvobchodnímcentruOstravaPoruba 1 

Detailní náhled

požárvobchodnímcentruOstravaPoruba 2

požárvobchodnímcentruOstravaPoruba 2 

Detailní náhled

požárvobchodnímcentruOstravaPoruba 3

požárvobchodnímcentruOstravaPoruba 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem