HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči zasahovali u požáru kombajnu na poli u Úvalna na Bruntálsku

Jedna jednotka se dvěma cisternovými automobilovými stříkačkami („CAS“) zasahovala dnes, tj. v pátek 8.8.2014, u požáru kombajnu na poli u obce Úvalno na Bruntálsku. Při požáru nebyl naštěstí nikdo zraněn, požár se na pole ani strniště nerozšířil.
 
Operační středisko HZS MSK přijalo hlášení o požáru na tísňové lince v 12:17 hodin. Na místo byla vyslána jednotka HZS MSK ze stanice v Krnově se dvěma CAS. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že požár již pomocí přenosných hasicích přístrojů značně utlumili přítomní zaměstnanci. Hasiči zahájili hasební práce pomocí vody a během celého zásahu monitorovali teplotu pomocí termokamery. Následně požárem zasažený kombajn ochlazovali, aby zabránili opětovnému vzniku požáru.
 
Po příjezdu vyšetřovatele požárů HZS MSK bylo zjištěno, že začalo hořet při sklizni na poli mezi Krnovem a Úvalnem v motorovém prostoru kombajnu. Jako příčina vzniku požáru byla stanovena zatím blíže nespecifikovaná technická závada v motorovém prostoru, šetření přesné příčiny požáru intenzivně pokračuje. Předběžně stanovená škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na 900.000,- Kč, hasebním zásahem se podařilo uchránit hodnoty v předběžné výši zhruba 3.100.000,- Kč.
 
por. Ing. Petr Holub
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje
Odkazy do noveho okna

pozarkombajnUvalno (1)

pozarkombajnUvalno (1) 

Detailní náhled

pozarkombajnUvalno (2)

pozarkombajnUvalno (2) 

Detailní náhled

pozarkombajnUvalno (3)

pozarkombajnUvalno (3) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem