HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči zasahovali u dvou tragických dopravních nehod na Jičínsku a Rychnovsku

Obě dopravní nehody se staly v úterý 10. 3. 2020. 

Bačalky – dopravní nehoda – 10. 3. 07:31
Krátce po půl osmé hodině ráno přijalo krajské operační a informační středisko hasičů oznámení o dopravní nehodě několika osobních vozidel v katastru části Lično na komunikaci mezi Dětenicemi a Libání. Na místo události byli vysláni profesionální hasiči z Jičína a JSDH Libáň a Kopidlno. Na místě bylo zjištěno, že havarovalo celkem pět osobních vozidel. Dvě osoby byly zraněny a další člověk bohužel i přes veškerou poskytnutou pomoc na místě zemřel. Po došetření nehody pomohli hasiči s naložením poškozených vozidel na odtah a postarali se o úklid vozovky.

Dobruška – dopravní nehoda – 10. 3. 13:12
Profesionální jednotka z Dobrušky zasahovala u dopravní nehody tří osobních vozidel, při které došlo bohužel k úmrtí jedné osoby. Další člověk byl při události zraněn. Nehoda se stala na silnici č. 14 u odbočky na část Křovice, komunikace musela být v místě uzavřena. Hasiči pomohli se zajištěním místa události, zabezpečili havarovaná vozidla proti vzniku požáru a předali místo policistům. Předpokládá se, že po došetření se jednotka na místo vrátí, aby odstranila následky nehody a provedla úklid vozovky.

Na místě obou dopravních nehod spolupracovaly všechny složky IZS. Příčiny a okolnosti obou tragických událostí vyšetřuje Policie ČR:

https://www.policie.cz/clanek/krajska-reditelstvi-policie-kralovehradecky-kraj-zpravodajstvi-dopravni-nehoda-s-umrtim.aspx
https://www.policie.cz/clanek/krajska-reditelstvi-policie-kralovehradecky-kraj-zpravodajstvi-tragicka-dopravni-nehoda.aspx

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS KHK

Odkazy do noveho okna

DN Bačalky, Lično

DN Bačalky, Lično 

Detailní náhled

DN Dobruška (1)

DN Dobruška (1) 

Detailní náhled

DN Dobruška (2)

DN Dobruška (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem