HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči zachraňovali dvě hodiny řidiče kamionu pod mostem u Petřvaldu (NJ)

Řidič těžkou nehodu přežil, ale... 

Pět jednotek hasičů zasahovalo v noci na pondělí 3.10.2011 v Petřvaldu (okres Nový Jičín) u vážné dopravní nehody, při níž skončil kamion s palubkami pod mostem v potoce Trnávka. Hasiči téměř dvě hodiny vyprošťovali zraněného a zaklíněného řidiče z kabiny, v pondělí ráno ještě odčerpávali naftu z palivových nádrží kamionu.
DNkamionzmostuPetrvald_rano (2).JPG
 
 
Informaci o nehodě na silnici mezi Starou Vsí nad Ondřejnicí a Petřvaldem obdrželo operační středisko hasičů zhruba půl hodiny po nedělní půlnoci. Nehoda se stala v místech, kde je kvůli opravě mostu před potok Trnávka průjezdný pouze jeden pruh silnice a kyvadlovou dopravu zde řídí semafory. Kamion skončil v potoce a na jeho levém břehu koly nahoru.
 
Na místo vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanic v Novém Jičíně a Ostravě-Hrabůvce, dvě jednotky dobrovolných hasičů ze starého Jičína a Příboru a také hasiči z Letiště Leoše Janáčka v Mošnově.
 
Protože řidič byl zaklíněn v silně havarované kabině, hasičům zabralo opatrné vyprošťování s použitím rozbrušovacích pil i hydraulických nástrojů téměř dvě hodiny práce. Podle velitele zásahu byl zraněný řidič
při vyprošťování při vědomí a snažil se komunikovat.
DNkamionzmostuPetrvald_rano (8).JPG
 
 
Hasiči také položili do potoka tři sorbční hady a hladinu zasypávali sorbentem. Ráno za světla na místo nehody přijeli hasiči podruhé - ze stanice HZS MSK v Novém Jičíně – a odčerpávali naftu z poškozených palivových nádrží.
 
O vytažení havarovaného kamionu, který ještě v pondělí ráno ležel v potoce pod opravovaným mostem, se postará soukromá firma. Hasiči již zde zřejmě nebudou zasahovat. Není vyloučeno, že spojovací silnice mezi Ostravou a letištěm v Mošnově bude uzavřena celý den. Funguje zde objížďka, která prochází obcí Petřvald.

vytisknout  e-mailem