HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči zachránili dívku z jezu ve Sviadnově, pomohli i obětavému policistovi

Dvě jednotky hasičů zasahovaly ve středu 12.6.2013 odpoledne v obci Sviadnov (okres Frýdek-Místek) na jezu na řece Ostravici, kam spadlo jedenáctileté děvče a nemohlo ven. Profesionální hasiči využili toho, že se právě vraceli z výcviku a středeční soutěže ve vodním záchranářství na přehradě Slezská Harta (okres Bruntál).
 
Operační středisko hasičů bylo o nehodě na řece Ostravici informováno ve středu krátce před druhou hodinou odpolední. Na místo vyrazila jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice Frýdek-Místek, která se právě vracela z výcviku a soutěže ve vodním záchranářství na Slezské Hartě a měla „po ruce“ potřebné vybavení, včetně několika nepromokavých kombinéz. Ty už měli hasiči oblečeny při příjezdu k inkriminovanému jezu. Vyjela sem také jednotka sboru dobrovolných hasičů z Frýdku.
 
Dívka patrně (z dosud neznámé příčiny) v Ostravici nad jezem uklouzla a sjela do vody. Po vydatných deštích byl proud silnější než obvykle a hladina zvýšená. Z posledních se dívka držela kamene uprostřed jezu, na pomoc jí do vody skončil policista ČR, který ji držel až do příchodu dvou profesionálních hasičů v nepromokavých kombinézách, navázaných na laně. Dívku vytáhli, pomohli ven i obětavému policistovi.
 
Na místo přiletěl vrtulník Letecké záchranné služby, ale nebylo jej zapotřebí. Dívka se sice nalokala špinavé studené vody, ale při předávání Zdravotnické záchranné službě byla podle zasahujících hasičů při vědomí. Byla převezena do frýdecko-místecké nemocnice.
Odkazy do noveho okna

zachranadivkajezSviadnov (FM)_mala

zachranadivkajezSviadnov (FM)_mala 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem