HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči z Říčan a Jílového vyprošťovali řidiče nákladního vozu

Profesionální hasiči ze stanic Říčany a Jílové byli ve středu 9. ledna po 14. hodině vysláni k dopravní nehodě nákladního automobilu, která se stala na silnici druhé třídy číslo 603 v katastru obce Kamenice. 

Vozidlo po nárazu do stromu zůstalo nakloněné a převážená melasa se vysypala; uvnitř kabiny byl zaklíněný zraněný řidič. Na místo nehody vyjela společně s hasiči hlídka Policie ČR a také posádka zdravotnické záchranné služby.

S ohledem na intenzivní sněžení si řidiči hasičských vozidel museli cestou k zásahu počínat mimořádně obezřetně. Po příjezdu zraněný řidič s hasiči komunikoval. Nejprve ale bylo nutné nestabilní vůz zajistit. Pak hasiči pomocí dvou sad vyprošťovacího zařízení řidiče za čtyři minuty ze zdemolované kabiny zachránili a předali záchranné službě.

Velitel zásahu konzultoval nebezpečnost vysypaného nákladu s pracovnicí vodoprávního úřadu v Říčanech. Pro případ úniku provozních kapalin provedl preventivní opatření na přilehlé vodoteči nasazením sorpčního hada, nehoda však životní prostředí neohrozila. Po půlhodinovém zásahu byli na místo vyžádáni silničáři pro ošetření komunikace a provoz na staré benešovské silnici byl obnoven kyvadlově jedním jízdním pruhem. Úklid vysypaného nákladu a odtah vozidla zajistil majitel havarovaného automobilu.

Po 15. hodině velitel zásahu zredukoval zasahující síly a před 16. hodinou přejeli hasiči ze stanice Jílové k další dopravní nehodě. Na místě zůstal vyprošťovací automobil a velitel čety. Po dobu zásahu zajistila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Mnichovice zálohu stanice Říčany pro případ vzniku další události.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem