HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči z Orlové pomohli muži od litinového opasku

Lezl do kanálu pro mobilní telefon 

Další z neobvyklých případů museli řešit ve čtvrtek 14.6.2012 večer profesionální hasiči – tentokrát v Orlové. Museli totiž pomoci zhruba čtyřicetiletému hubenému muži od těžkého nákladu – místo koženého opasku si nedobrovolně navlékl litinový opasek, přesněji kanálovou vpusť, zhruba deset centimetrů silnou.
 
Muži měl do kanálu v Orlové-Lutyni spadnout oblíbený mobilní telefon. Ten sice vytáhl, ale s ním nahoru putoval i kus kanálu jako velmi těžká obruč, s níž nešlo bez újmy na zdraví hnout.
 
Na tísňovou linku hasičů zavolali jeho kamarádi. Ve čtvrtek zhruba o půl osmé večer. Operační středisko hasičů vyslalo na pomoc jednotku Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice v Orlové.
 
Hasiči se pokusili litinovou skruž sundat u obnaženého kanálu, ale bez úspěchu. Proto postiženého muže převezli i se skruží do nemocnice v Orlové.
 
Zdravotníci pomazali muže vazelinou - pro lepší skluz kanálu. Dolů to i přes nově uzpůsobenou „hladkou“ cestu nešlo. Pak ale hasiči vyzkoušeli jinou variantu – cestu vrchem přes hlavu - a povedlo se! Bez rozřezání kanálu.
Odkazy do noveho okna

zachranakanalmobilOrlova (1)

zachranakanalmobilOrlova (1) 

Detailní náhled

zachranakanalmobilOrlova (2 KI)

zachranakanalmobilOrlova (2 KI) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem