HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči z Karviné opět zachraňovali labuť z petrovického rybníka Větrov

          Po necelých dvou měsících se profesionální hasiči z Karviné (HZS MSK) vrátili tento týden - přesněji v úterý 24.9.2019 - na petrovický rybník Větrov k záchraně druhé labutě. Tentokrát šlo o záchranu většího labutího mláděte, poraněného rybářským háčkem a zamotaného do rybářského vlasce. Už na začátku srpna zde přitom hasiči pomáhali statnému labutímu samci, který spolknul silonový vlasec i s háčkem a návnadou.

          Jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) vyjela do Petrovic u Karviné zachraňovat poraněnou labuť v úterý 24.9. dopoledne, vybavena nafukovacím motorovým člunem Mark 3. Po šetrném chycení hasiči z labutě opatrně odmotali místy hluboko zařezaný silonový vlasec a převezli ji se zabodnutým háčkem na domovskou hasičskou stanici. Odtud si ji vyzvednul pracovník Záchranné stanice Bartošovice (pro volně žijící živočichy) a odvezl ji rovnou na operační sál na veterinární stanici.

Na začátku srpna 2019 museli profesionální hasiči (opět ze stanice HZS MSK Karviná) zachraňovat mohutného samce labutě, který spolknul silonový vlasec i s háčkem a návnadou. Ze zobáku mu při plavání po hladině rybníka Větrov smutně visel plastový plovák. Hasiči na jeho vylovení i tehdy využili motorový člun Mark 3. Po úspěšné operaci, kdy měl háček zabodnutý až v jícnu, se samec vrátil zpět na rybník Větrov.

Odkazy do noveho okna

zachranalabutPetrovice (1 KI)

zachranalabutPetrovice (1 KI) 

Detailní náhled

zachranalabutPetrovice (2)

zachranalabutPetrovice (2) 

Detailní náhled

zachranalabutPetrovice (3)

zachranalabutPetrovice (3) 

Detailní náhled

zachranalabutPetrovice (4)

zachranalabutPetrovice (4) 

Detailní náhled

zachranalabutPetrovice (5)

zachranalabutPetrovice (5) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem