HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči vyprošťovali zraněného motorkáře z potoka u Vítkova

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v neděli 26.4.2020 dopoledne u nehody motocyklisty (44 let) nedaleko Vítkova (okres Opava), kdy stroj i s mužem skončili v potoce. Hasiči mu nasadili krční límec a opatrně jej z vodního toku vyprostili na páteřní desce. Ještě se zapojili do transportu zraněného do vrtulníku LZS.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno v neděli po desáté hodině dopolední. Na její místo ihned vyjela jednotka HZS Moravskoslezského kraje ze stanice Vítkov a jednotka dobrovolných hasičů z Oder.

Muž i jeho motocykl leželi v potoce, který nebyl naštěstí příliš hluboký. Po úspěšném vyproštění jej hasiči vynesli na páteřní desce na metr vysoký násep na okraj silnice a předali týmu ZZS MSK. Asistovali při jeho ošetřování. Pak jej ještě asi 200 metrů přenášeli k vrtulníku LZS. Nehoda motorky nezpůsobila únik provozních kapalin.

Muž zůstal po nehodě při vědomí, zasahující lékaři u něj podle mluvčího ZZS MSK zjistili těžké poranění, a to v oblasti hrudníku, břicha, páteře a horní končetiny. Postižený byl transportován do ostravské Fakultní nemocnice.

Odkazy do noveho okna

DNpotokmotorkarVitkov (1 OP)

DNpotokmotorkarVitkov (1 OP) 

Detailní náhled

DNpotokmotorkarVitkov (2)

DNpotokmotorkarVitkov (2) 

Detailní náhled

DNpotokmotorkarVitkov (3)

DNpotokmotorkarVitkov (3) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem