HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči vyprošťovali nákladní automobil uvízlý na mostu

Celkem 5 hasičských automobilů, včetně těžké vyprošťovací techniky, zajišťovalo dnes ráno vyproštění nákladního automobilu v katastru obce Březová na Opavsku. Nákladní automobil sjel z komunikace a naboural do mostní konstrukce přes místní potok. Nákladní automobil na mostě uvízl a více než tři hodiny blokoval provoz na komunikaci II. třídy č. 463 ve směru na Skřípov.  

Operační a informační středisko hasičů obdrželo informaci o dopravní nehodě od kolegů z Policie ČR v neděli 31.3.2013 ráno v 06:57 hod. Na místo byla bezprostředně vyslána jednotka profesionálních hasičů z Opavy se čtyřmi zásahovými vozy, včetně těžké vyprošťovací techniky (vyprošťovací automobil Tatra 815 VVN a automobilový jeřáb AJ14) a chemického automobilu pro likvidaci případného úniku PHM. Kromě profesionálních hasičů se události účastnila i jednotka dobrovolných hasičů z obce Hradec nad Moravicí.
 
Hasiči po příjezdu na místo a průzkumu události zabezpečili místo dopravní nehody. Před samotným vyproštěním nákladního automobilu, který částečně sjel koly z mostu a byl uvízlý i v konstrukci zábradlí mostu, museli hasiči přečerpat pohonné hmoty z nádrže automobilu. Preventivně byly v potoku pod mostem položeny „sorbční hadi“ proti případnému úniku PHM do potoku. Po vyproštění byl nepojízdný nákladní automobil ještě odtažen do obce Hradec nad Moravicí.
 
Dopravní nehoda se naštěstí obešla bez zranění. O dalším štěstí můžeme mluvit v souvislosti s již tak komplikovanou dopravní situací způsobenou hustým sněžením. Dopravní nehoda se nestala na frekventované silnici I. třídy č. 57, ale až těsně za odbočkou z této komunikace na obec Skřípov. Silnice č. II/463 byla z důvodu dopravní nehody více než tři hodiny neprůjezdná.
 
 
por. Ing. Marek Gašparín
zástupce tiskového mluvčího
HZS Moravskoslezského kraje

vytisknout  e-mailem