HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči v Třinci na Frýdecko-Místecku vyprošťovali osoby z žumpy

Fotka je pouze ilustrační. 

K události došlo dne 25. 7. 2012 krátce po 14. hodině v místní části Třince - v Oldřichovicích. Na místo byly vyslány jednotky HZS Moravskoslezského kraje, stanice Třinec a stanice Frýdek - Místek.

 

Hasiči průzkumem zjistili, že se v žumpě nacházejí dvě osoby. Dále zjistili, že se v žumpě nachází asi půl metru močůvky, hloubka žumpy je téměř 3 metry. Podle svědků na místě byly postižené osoby děda s vnukem. Pravděpodobně žumpu čistili a podle zatím neupřesněných okolností v ní upadli do bezvědomí.

 

Po příjezdu hasičů na místo události zde již zasahovaly jednotky ZZS Třinec - Sosna a LZS Ostrava. Jedna osoba již byla zafixována lanem za ruku záchranářem LZS, který za pomoci žebříku do žumpy vlezl. Hasiči osobu vytáhli v bezvědomí ven a předali ji do péče posádce ZZS. Druhou osobu zajistil v žumpě příslušník HZS a pomocí hasičského opasku a záchranného lana hasiči osobu v bezvědomí vytáhli a předali do péče ZZS.

 

Hasiči dále pomohli záchranářům ošetřit zraněné osoby, pomohli osoby naložit do vrtulníku LZS a sanitky ZZS. Dále hasiči zajistili žumpu víkem a vrátili se zpět na základnu.

 

vytisknout  e-mailem