HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči u tragické nehody na Jablunkovsku odtahovali kamion a čistili olej

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly v pondělí 30.9.2019 od rána až do odpoledních hodin u tragické nehody dvou osobních automobilů a kamionu na obchvatu kolem Mostů u Jablunkova (okres Frýdek-Místek). Hasiči zde mj. čistili větší únik oleje na silnici pomocí nasákavého sorbentu a kvůli zprůjezdnění silnice museli odtahovat pomocí speciální techniky z Ostravy havarovaný kamion, vezoucí několik osobních automobilů.

Nehoda, která byla na operační středisko hasičů nahlášena krátce před čtvrt na osm ráno, si vyžádala život řidiče jednoho z osobních automobilů a dalších pět zraněných osob. Hasiči také vyprošťovali pomocí speciálu Bizon havarovaný kamion, který nadvakrát odtáhli na odstavnou plochu mimo silnici.

Zasahovaly zde dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Třinec a Ostrava-Zábřeh (odtud mj. vyprošťovací speciál MB Actros Bizon a kontejnerová mobilní dílna), společně s nimi dvě jednotky dobrovolných hasičů – Mosty u Jablunkova a Jablunkov.

Pět zraněných mužů bylo ve věku od 28 do 54 let. Podle ZZS MSK utrpěli středně závažná poranění – ve dvou případech páteře, dále pak hlavy, hrudníku a dolní končetiny. Jeden ze zraněných byl transportován vrtulníkem do ostravské Fakultní nemocnice, ostatní čtyři na chirurgickou ambulanci nemocnice v Třinci.

vytisknout  e-mailem