HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči pomáhali s převozem čtyř osob na dialýzu

Zapadlý kamion, který zablokoval silnici, zkomplikoval v úterý 20.12.2022 cestu do nemocnice lidem, kteří potřebovali na dialýzu. Na pomoc lidem vyrazili hasiči, kteří s sebou přivezli speciální pásové vozidlo Hägglunds BV206 určené právě nejen k takovýmto zásahům. 

O problémech na ulici Olomoucká v Bruntále byli hasiči informování prostřednictvím operačního střediska v 07:34 hod. Na místo vyrazili místní profesionální hasiči.

Silnice, kde vítr spolu se sněhovou nadílkou připravil sněžnou past pro kamion, který zapadl a nemohl pokračovat v jízdě, uvěznila i sanitní vůz, který právě převážel čtyři osoby na dialýzu do místní nemocnice. Hasiči proto nechali na místo události rychle dopravit, spolu s vyprošťovací Tatrou, speciální pásové vozidlo Hägglunds BV206. Osoby byly přeloženy do pásového vozidla, které je během pár minut dopravilo až do nemocnice, kde již na ně čekal zdravotnický personál.

Vyprošťovací speciál bruntálských hasičů si pak poradil se zapadlým kamionem a pomohl vysvobodit i sanitku. Následně komunikace zůstala průjezdná pouze jedním pruhem, kde bylo zajištěno řízení dopravy a jednotka se vrátila zpět na svou základnu.

O kvalitách a možnosti využití vozidla Hagglund BV206 si můžete přečíst v naší tiskové zprávě z února 2022.

https://www.hzscr.cz/clanek/hasici-cvicili-s-pasovym-vozidlem-hagglunds-bv206-zdokonalovali-se-v-jeho-ovladani-v-terenu.aspx

Odkazy do noveho okna

Hasis_prevoz_osob_dialyza (4)

Hasis_prevoz_osob_dialyza (4) 

Detailní náhled

Hasis_prevoz_osob_dialyza (3)

Hasis_prevoz_osob_dialyza (3) 

Detailní náhled

Hasis_prevoz_osob_dialyza (2)

Hasis_prevoz_osob_dialyza (2) 

Detailní náhled

Hasis_prevoz_osob_dialyza (1)

Hasis_prevoz_osob_dialyza (1) 

Detailní náhled

vycvik_bv206_FM_4

vycvik_bv206_FM_4 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem