HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči odstraňovali následky včerejší bouřky na Královéhradecku

   Nápory silného větru a déšť způsobily ve včerejších večerních hodinách menší škody na Královéhradecku. Nejvíce práce měli profesionální i dobrovolní hasiči mezi půl osmou a desátou hodinou večerní, kdy v našem kraji vyjížděli celkem zhruba ke čtyřiceti událostem, nejčastěji v Hradci Králové a okolí a dále na Náchodsku a Rychnovsku. Jednalo se především o popadané větve a stromy.
   V Hradci Králové na Brněnské ulici a dále ve Smiřicích bylo nutné odstranit stromy z drátů elektrického vedení, což probíhalo ve spolupráci s pohotovostní službou elektrických rozvodných závodů.
   V obci Hejtmánkovice na Náchodsku větve spadané do potoka způsobily jeho rozlití a voda následně vnikla do jednoho z domů, kde zaplavila prostor garáže a částečně i domu. Místní jednotka sboru Dobrovolných hasičů překážky v potoce odstranila a provedla čerpání vody. V obci Jasenná spadl strom o průměru zhruba šedesát centimetrů na část domu a vstupní bránu, vše se obešlo bez zranění.
   Na Rychnovsku v obci Synkov strom zkřížil železniční trať a bylo nutné jej odstranit.
   V dnešních ranních hodinách práce na odstraňování škod pokračovala například na Trutnovsku, kde profesionální i dobrovolní hasiči likvidovali spadané stromy a větve v obcích Vrchlabí, Špindlerův mlýn nebo Hajnice.
   Při událostech spojených s včerejší večerní bouřkou naštěstí nedošlo k žádným zraněním obyvatel a zasahujících hasičů ani k větším škodám na majetku.

vytisknout  e-mailem