HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči odčerpávají vodu ze zatopených sklepů a odklízejí popadané stromy

Vytrvalý déšť někde doprovázený větrem působí již druhý den problémy v Královéhradeckém kraji.  

Hasiči dnes 25. června od půlnoci do jedenácté hodiny dopoledne zasahovali u dvou desítek událostí, kdy odčerpávali vodu ze sklepů a zahrad a odstraňovali spadlé stromy ze silnic.
 
Již po jedné hodině v noci vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové do ulice Šantrochova v Hradci Králové, kde voda z rovné střechy bytového domu neodtékala a dostávala se do objektu. Hasiči vylezli na střechu domu a vyčistili odtokové kanály.
Dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem během dopoledne monitorovali řeku v ulici Slezská v Třebechovicích pod Orebem.
 
Profesionální a dobrovolné hasiče okresu Trutnov zaměstnaly dnes dopoledne hlavně stromy a větve, které nevydržely nápor větru a spadly na vozovky a dráty vysokého napětí. Hasiči odstraňovali stromy ze silnic ve Vrchlabí, Špindlerově Mlýně, Peci pod Sněžkou, Temném Dole nebo Dolní Malé Úpě. V Žacléři strom spadl na dvě projíždějící vozidla. Nikomu se naštěstí nic nestalo. Trutnovští hasiči ve spolupráci s drážními hasiči odstraňovali strom z kolejiště v Mladých Bukách.
 
Na Náchodsku hasiči odstraňovali strom ze silnice u čističky odpadních vod v Nádražní ulici v Polici nad Metují. Další strom odklízeli ze silnice mezi Teplicemi nad Metují a Lachovem. V obci Jasenné voda z polí a rybníka zatopila sklepy a zahrady asi čtyř domů. V jednom případě se voda dostala i do obytných prostor domu.
 
Profesionální hasiči z Dobrušky odčerpávali vodu ze sklepa rodinného domu v Rohenici na Rychnovsku. Vodní lagunu u rodinného domu v Týništi nad Orlicí odčerpávali místní dobrovolní hasiči.
 

vytisknout  e-mailem