HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči likvidují požár novostavby v Týništi nad Orlicí

Sedm jednotek hasičů likviduje od pátečního odpoledne požár rodinného domu v části Štěpánovsko v Týništi nad Orlicí na Rychnovsku.  

Tisková zpráva ze dne 25. ledna 2013, 16:00 hodin
 
Škodu 800 tisíc korun způsobil požár, který včera 25. ledna po poledni zasáhl rodinný dům v části Štěpánovsko v Týništi nad Orlicí na Rychnovsku. Požár vypukl v prostoru přístřešku u novostavby a po uskladněném dřevě se rozšířil na střechu přístřešku a následně i na střešní konstrukci rodinného domu. Majitel domu s přivolanými policisty se snažili uhasit požár přístřešku pomocí kbelíků s vodou a jedním ručním hasicím přístrojem, ale bez úspěchu. Z domu se jim ještě před příjezdem hasičů podařilo vynosit některé cenné předměty. Majitel se při pokusu o uhašení nadýchal kouře a musel být převezen záchrannou službou do nemocnice.
Při příjezdu první jednotky hasičů již hořel celý přístřešek, střecha a půdní prostor domu. Přestože hasiči zasahovali velmi ohleduplně, aby minimalizovali škody v obytné části domu, tak v půdním prostoru došlo k prohoření trubky u boileru a vytopení obytných místností. Po lokalizaci požáru hasiči rozrovnali tašky na střeše, aby odvětrali zakouřený prostor a následně z půdního prostoru odstranili tepelnou izolaci z vaty. Uchráněné hodnoty na domě byly vyčísleny na 700 tisíc korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření.
 
 
Tisková zpráva ze dne 25. ledna 2013, 13:30 hodin
 
Požár zasáhl střechu jednopodlažní novostavby o rozměrech zhruba 10 krát 5 metrů nedaleko zemědělského družstva. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena ve 12:14 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí, Kostelce nad Orlicí, Třebechovic pod Orebem, Častolovic, Borohrádku a Albrechtic nad Orlicí. Hasiči dostali požár pod kontrolu ve 12:41 hodin a v současné době rozebírají izolaci v půdním prostoru a dohašují ohniska. Požár zatím nebyl zlikvidován. Majitel domu se při pokusu o hašení nadýchal kouře a navíc utrpěl šok. Na místo byla proto povolána záchranná služba, která si muže převzala do péče. Výše škody ani příčiny vzniku požáru zatím nejsou známé.
Odkazy do noveho okna

13-01-25 Štěpánovsko (1)

13-01-25 Štěpánovsko (1) 

Detailní náhled

13-01-25 Štěpánovsko (2)

13-01-25 Štěpánovsko (2) 

Detailní náhled

13-01-25 Štěpánovsko (3)

13-01-25 Štěpánovsko (3) 

Detailní náhled

13-01-25 Štěpánovsko (4)

13-01-25 Štěpánovsko (4) 

Detailní náhled

13-01-25 Štěpánovsko

13-01-25 Štěpánovsko 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem