HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči kontrolovali rozdělávání ohňů a kouření u Slezské Harty

Hasiči kontrolovali rozdělávání ohňů a kouření u Slezské Harty
 
            Vzhledem k horkému a suchému počasí vyrazili hasiči o dvou srpnových víkendech do lokality vodního díla Slezská Harta na Bruntálsku na kontrolu dodržování nařízení Moravskoslezského kraje pro období sucha, které bylo vyhlášeno pro celé území kraje v první polovině srpna 2015. Osoby zde společně s nimi kontrolovala také Policie ČR a rybářská stráž.
 
            Příslušníci HZS Moravskoslezského kraje kontrolovali dodržování zákazu rozdělávání ohňů na místech se suchým porostem, v lesích a ve vzdálenosti menší než 50 metrů od okraje lesa. Dále zákaz kouření na vyznačených místech a odhazování hořících nebo doutnajících předmětů.
 
            Kontrola ze strany Policie ČR byla zaměřena na dodržování předpisů o ochraně životního prostředí, o ochraně vodních toků, problematiku nelegálních skládek odpadu, pytláctví a dodržování veřejného pořádku a nočního klidu v okolí a na břehu vodního díla. Rybářská stráž se zaměřila na kontrolu povolenek k lovu, státních rybářských lístků, dodržování doby lovu a stanování.
 
            Při kontrolní akci bylo prověřeno celkem 123 fyzických osob. Za porušení předpisů na úseku požární ochrany uložili hasiči 14 blokových pokut v celkové hodnotě 6500 korun. Hasiči budou v těchto kontrolách pokračovat i v jiných lokalitách Moravskoslezského kraje.

vytisknout  e-mailem