HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči i se svědky zasahovali u vážné nehody na Bruntálsku

Tři jednotky hasičů zasahovaly v úterý 25.2.2020 odpoledne v Rýmařově (okres Bruntál) u tragické nehody osobního automobilu, který narazil do stromu. Ve vozidle cestovaly čtyři osoby – žena a tři děti, všichni se zranili.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno krátce před 15. hodinou. Do Rýmařova ihned vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Rýmařov a Bruntál, společně s nimi jednotka dobrovolných hasičů z Rýmařova.

Ještě před příjezdem hasičů na místo nehody její svědkové vyprostili z auta tři osoby a začali podle pokynů operátora tísňové linky v mobilním telefonu oživovat jedno z vážně zraněných dětí. Tuto činnost po nich převzali hasiči a po příjezdu týmu ZZS MSK i zdravotničtí záchranáři. Přes veškerou snahu svědků a složek IZS se nepodařilo dítě zachránit.

Hasiči také opatrně vyprostili z havarovaného vozidla poslední ze tří dětí. Nemuseli použít hydraulické nástroje.

Hasiči vedle toho zabezpečili havarovaný automobil před případným požárem a na uniklé provozní kapaliny na silnici použili nasákavý sorbent. Po zdokumentování nehody Policií ČR asistovali při nakládání havarovaného auta na vozidlo odtahové služby a v závěru zásahu místo nehody pečlivě uklidili. Od nehody hasiči odjížděli zhruba v 18 hodin.

Další dva dětští pacienti utrpěli podle informací ZZS MSK vícečetná poranění, byli však během zásahu při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče je vrtulník LZS přepravil do ostravské Fakultní nemocnice. Šestatřicetiletá žena byla ošetřena s poraněním dolní končetiny a následně letecky přepravena do FN Olomouc. 

vytisknout  e-mailem