HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči – chemici cvičili na Seči

V uplynulých dnech proběhlo v rámci odborné přípravy příslušníků Hasičského záchranného sboru (HZS) Královéhradeckého kraje instrukčně metodické zaměstnání hasičů - techniků chemické služby HZS Královéhradeckého kraje na Seči na Pardubicku.  

Školení a výcviku se zúčastnilo pětadvacet hasičů - chemiků ze všech územních odborů HZS Královéhradeckého kraje a proběhlo ve dvou termínech ve spolupráci s hasiči – techniky HZS Pardubického kraje.

 

Školení bylo zaměřeno na doplnění teoretických znalostí hasičů – chemiků, ale především na praktické cvičení, jak postupovat v případě vzniku události s nebezpečnou látkou. Procvičovaly se znalosti a dovednosti z oblasti detekce a identifikace neznámých látek (NL), základů fyzikálně-chemických vlastností látek, používání prostředků k zabránění úniku NL, zjišťování zdrojů radioaktivního záření a dekontaminace.

 

První den školení chemici plnili, po předchozí teoretické přípravě, praktické úkoly na osmi tematických pracovištích. Druhý se uskutečnily na čtyřech místech v areálu cvičení „ostré zásahy“, které ověřily připravenost hasičů – chemiků poskytnout maximální podporu veliteli zásahu při události s výskytem nebezpečných látek.

Odkazy do noveho okna

Seč 2012 (1)

Seč 2012 (1) 

Detailní náhled

Seč 2012 (2)

Seč 2012 (2) 

Detailní náhled

Seč 2012 (3)

Seč 2012 (3) 

Detailní náhled

Seč 2012

Seč 2012 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem