HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči během úterý zasahovali také u požárů nebo dopravních nehod

V úterý 19. března hasiči neodstraňovali jen spadlé stromy a větve z komunikací, ale zasahovali také u požárů a dopravních nehod. 

Profesionální, dobrovolní i podnikoví hasiči Královéhradeckého kraje zasahovali v úterý 19. března u téměř sedmi desítek událostí. Ve většině případů se jednalo o odstraňování následků vydatného sněžení. Mokrý a těžký sníh lámal stromy a větve, na některých místech sníh způsobil problémy řidičům na silnicích. V souvislosti se sněhovou nadílkou hasiči zasahovali téměř u 60 událostí.
 
Nejvíce práce měli hasiči na Hradecku, kde ve více jak dvaceti případech odklízeli spadlé stromy z komunikací, osobních vozidel nebo drátů vysokého napětí. V Hradci Králové – Stěžerách hasiči odstraňovali zhruba 16 metrů vysoký strom, který byl nebezpečně nakloněný nad budovou místní mateřské školky a hrozil jeho pád. Za využití plošiny hasiči strom postupně rozřezali a odklidili.
Profesionální i dobrovolní hasiči z Hradce Králové a okolí zasahovali nejen v krajském městě, ale také v Třebechovicích pod Orebem – Nepasicích, Libřicích, Osicích, Vysoké nad Labem, na silnici mezi obcemi Boharyně a Homyle, ve Štěnkově, Smiřicích nebo Bělči nad Orlicí.
 
Na Náchodsku hasiči vyjeli k patnácti událostem v souvislosti se sněhovou nadílkou. Ve dvou případech vyprošťovali autobusy, které uvízly ve sněhu v Dolní Radechové a Vršovce. V ostatních případech odstraňovali stromy a větve z komunikací v Novém Plesu, mezi obcemi Dolany a Krabčice, v Horní Radechové, Žabokrkách, Bražci, v Náchodě – ulicích Smolova, Běloveská, Na Vyšehradě, v Novém Městě nad Metují, Jestřebí, Vápence, Jaroměři nebo Nahořanech.
 
Hasiči na Rychnovsku během včerejšího dne zasahovali hned třináctkrát v důsledku vydatného sněžení. Kromě vyprošťování uvízlých nákladních vozidel z příkopů v Lipovce a ve Zdobnici také vyprošťovali osobní auto, které uvízlo na parkovišti u brány areálu Škoda Auto v Kvasinách. Dále odstraňovali popadané stromy ze silnic v Petrovičkách, Bolehošťské Lhotě, Borohrádku, Podchlumí, Rychnově nad Kněžnou, Voděradech, Jahodově nebo ze silnice č. III/304 34 u Týniště nad Orlicí.
 
Na Jičínsku hasiči vyjeli k odstranění stromu, který měl blokovat celou šíři vozovky u Miletína. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že menší strom zasahuje do půlky silnice a ručně jej odstranili do příkopu.
 
Také na Trutnovsku hasiči odstraňovali strom z vozovky, a to ze silnice č. I/16 u obce Vlčice. Hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Liberec odstraňovali spadlé stromy ze železniční trati v Hostinném.
 
 
 
 
Ale v úterý hasiči neodstraňovali jen spadlé stromy a větve, ale zasahovali i u dopravních nehod, požárů a také zachraňovali pejska z kanálu.
 
Nedbalost způsobila požár přívěsu
 
Včera 19. března po půl desáté dopoledne byl na operační středisko hasičů ohlášen požár stavební buňky u písníku Marokánka v Bělči nad Orlicí na Hradecku. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové s technickým automobilem a dvěma cisternami a dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem s dalšími dvěma cisternami.
Při příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že hoří menší přívěs, který využívali pracovníci lesů. Hned vedle stál další přívěs, na který se oheň nerozšířil. Uvnitř zasaženého objektu byly kromě nábytku a dokumentace také hasicí přístroj, desetilitrový plastový kanystr s benzinem a elektrocentrála. Hasiči dostali požár pod kontrolu před desátou hodinou dopoledne.
Šetřením bylo zjištěno, že požár zřejmě způsobila nedbalost pracovníka, který kvůli výpadku elektrického proudu zapnul elektrocentrálu a nechal ji ve dveřích přívěsu. Ta se při provozu posunula až do míst, kde byly uskladněny papíry, které začaly hořet. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 10 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn. 
 
Kamion dostal smyk a zůstal nakloněný nad příkopem
 
K dopravní nehodě nákladního vozidla s přívěsem došlo včera 19. března časně ráno na silnici č. I/14 u Lipovky na Rychnovsku. Řidič kamionu Scania s přívěsem, převážející pětitunový náklad, dostal smyk a vyjel mimo vozovku. Nákladný vozidlo zůstalo nakloněné a hrozilo jeho převrácení do příkopu. Na místo události v 04:21 hodin vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou s vyprošťovacím automobilem. Při příjezdu hasičů již na místě zasahovala specializovaná firma s těžkou technikou, která se snažila vozidlo vytáhnout. To se jí však nepodařilo a na vytažení kamionu tak museli hasiči využít i svůj vyprošťovací automobil. Po vytažení nákladního vozidla bylo místo události předáno majiteli firmy. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.
 
Hasiči vyprošťovali sypačský vůz i vozidlo na svoz odpadu
 
Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou s vyprošťovacím automobilem byli včera 19. března po sedmé hodině ráno přivoláni k nehodě dvou vozidel ve Zdobnici nad Rychnovsku. Při příjezdu na místo hasiči zjistili, že v místě havarovalo vozidlo pro svoz odpadu, které skončilo v příkopu. Kvůli této nehodě došlo ke vzpříčení sypače přes komunikaci. Hasiči pomocí navijáku nejprve vytáhli sypač a následně i druhé vozidlo z příkopu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. 
 
Hasiči zachraňovali pejska, který spadl do kanálu
 
K neobvyklé události vyjeli včera 19. března dopoledne profesionální hasiči z Trutnova. Krátce před půl jedenáctou dopoledne byli hasiči vysláni k nákupnímu středisku v Dlouhé ulici v Trutnově, kde do odkrytého kanálu spadl pejsek. Zvíře se nacházelo v kanálu v hloubce zhruba sedmi metrů. Hasiči pomocí tří dílů nastavovacího žebříku sestoupili do kanálu a pejska vytáhli ven a předali majiteli. Následně zajistili otvor poklopem a vrátili se zpět na základnu.
Odkazy do noveho okna

13-03-19 Běleč n.O., písník Marokánka (1)

13-03-19 Běleč n.O., písník Marokánka (1... 

Detailní náhled

13-03-19 Běleč n.O., písník Marokánka (4)

13-03-19 Běleč n.O., písník Marokánka (4... 

Detailní náhled

13-03-19 Běleč n.O., písník Marokánka (5)

13-03-19 Běleč n.O., písník Marokánka (5... 

Detailní náhled

13-03-19 Běleč n.O., písník Marokánka (6)

13-03-19 Běleč n.O., písník Marokánka (6... 

Detailní náhled

13-03-19 Běleč n.O., písník Marokánka

13-03-19 Běleč n.O., písník Marokánka 

Detailní náhled

13-03-19 Zdobnice

13-03-19 Zdobnice 

Detailní náhled

13-03-19 Zdobnice1

13-03-19 Zdobnice1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem