HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči a plošina z Hrabůvky pomáhali Policii ČR při zatýkání

... ze stanice HZS MSK v Ostravě-Hrabůvce... 

Situaci, při které nestačilo „pouze“ zadržet podezřelé osoby, ale bylo nutno také řešit jejich transport na zem, řešili včera v noci ostravští policisté. Přitom pohyb po tmě, navíc po střeše čtyřpodlažní budovy, také nebyl jednoduchý.
 
Krátce po 01.00 hodině dne 5.11.2012 bylo zjištěno, že po střeše objektu v Ostravě se pohybují dva lidé. Budovu střežilo několik policejních hlídek i psovodi se psy, aby podezřelý nemohli uniknout. Policisté vystoupali po lešení na střechu budovy, přičemž nalezli ukrývajícího se muže, který nejprve tvrdil, že je na střeše sám. Nicméně policisté pokračovali v propátrání předmětného místa a následně nalezli také druhého ukrývajícího se muže. Oba se doznali, že motivem jejich konání měla být krádež částí oplechování střechy. Později bylo zjištěno, že na střeše se již nachází uvolněné částí oplechování, policisté zajistili i nářadí.
 
Při transportu zadržených mužů ve věku 29 a 25 let z několikametrové výšky čtyřpodlažního objektu na zem pak policisté vyžádali pomoc hasičů, kteří nelehkou situaci vyřešili pomocí speciální techniky (plošiny). Starší z mužů byl v minulosti již potrestán soudem za přečin krádeže. Věc je kvalifikována jako přečin krádeže ve stadiu pokusu ve formě spolupachatelství, škoda na majetku nebyla dosud specifikována.
 
por. Mgr. Gabriela Holčáková, tisková mluvčí Policie ČR
Odkazy do noveho okna

AP Dubina noc

AP Dubina noc 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem