HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dvě vážné dopravní nehody zaměstnaly hasiče v Moravskoslezském kraji

Dvě vážné dopravní nehody zaměstnaly hasiče Moravskoslezského kraje v úterý 18.10.2022. U obou nehod musel zasahovat i vrtulník záchranné služby. Komunikace byly po dobu zásahů uzavřené, hasiči pomáhali s ošetřením zraněných a následně likvidovali následky dopravních nehod. Z celkového počtu 14 cestujících došlo ke zranění sedmi osob. 

O první nehodě dostalo operační středisko hasičů informaci v 16:11 hod. Nehoda dvou motocyklů, která se stala na dálnici D48, v katastru obce Libhošť na Novojičínsku, zaměstnala profesionální hasiče ze stanice Nový Jičín.

Hasiči na místě nehody provedli protipožární opatření u obou havarovaných motocyklů a poskytli předlékařskou pomoc obou zraněným řidičům. Následně zajistili i místo pro přistání vrtulníku záchranné služby, který do nemocnice transportoval jednoho ze zraněných. Po transportu obou osob do zdravotnických zařízení a následném vyšetření nehody, provedli hasiči úklid komunikace od provozních kapalin a následně se vrátili zpět na svou základnu. Po celou dobu zásahu byla dálnice ve směru na Ostravu uzavřena. Objízdnou trasu zajišťovala Policie ČR.

Informaci o druhé vážné dopravní nehodě tří osobních automobilů v obci Nové Sedlice, při které došlo ke zranění pěti osob, obdrželi hasiči krátce před půl sedmou večer. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči ze stanice Opava, spolu s dobrovolnými kolegy z Hrabyně.

Po příjezdu na místo události hasiči ihned uzavřeli obousměrně komunikaci a zajistili vozidla proti požáru.  Současně hasiči ve spolupráci se záchranáři poskytovali zraněným, kterých bylo celkem pět, předlékařskou pomoc a také připravili místo pro přistání vrtulníku záchranné služby. Po prvotním ošetření všech zraněných osob pomohli hasiči transportovat zraněné jak do přistavených sanitních vozů, tak i  vrtulníku.  Silnice v tomto případě, byla po dobu zásahu složek Integrovaného záchranného systému, taktéž zcela uzavřená. Po ukončení šetření Policií ČR hasiči provedli, stejně jako u první dopravní nehody, úklid a zprovoznění komunikace a následně se vrátili na své základny.

Během dvou hodin tak hasiči v Moravskoslezském kraji zasahovali u dvou vážných dopravní nehod, kde došlo ke zranění celkem 7 osob, z toho u některých se jednalo o velmi vážná zranění. Během doby, kdy hasiči zasahovali u zmíněných dopravních nehod, se v Moravskoslezském kraji stalo dalších 14 událostí, které si vyžádaly zásah dalších jednotek hasičů.

Odkazy do noveho okna

DN_Libhost (1)

DN_Libhost (1) 

Detailní náhled

DN_Libhost (2)

DN_Libhost (2) 

Detailní náhled

DN_Libhost (3)

DN_Libhost (3) 

Detailní náhled

DN_Nove_Sedlice (1)

DN_Nove_Sedlice (1) 

Detailní náhled

DN_Nove_Sedlice (2)

DN_Nove_Sedlice (2) 

Detailní náhled

DN_Nove_Sedlice (3)

DN_Nove_Sedlice (3) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem