HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dvě dopravní nehody na Novojičínsku zaměstnaly současně hasiče

Ke dvěma dopravním nehodám, které se staly těsně po sobě, museli vyjíždět hasiči na Novojičínsku. Dopravní nehody se staly na silnici mezi Suchdolem nad Odrou a Kunínem a ve Frenštátě pod Radhoštěm, na silnici směrem do Rožnova pod Radhoštěm. U obou nehod evidujeme zraněné osoby.

Operační středisko HZS MSK obdrželo tísňové hlášení o první dopravní nehodě poblíž Suchdola nad Odrou v neděli 17.4.2016 minutu před půl druhou hodinou odpolední. Bylo hlášeno osobní vozidlo na střeše s osobami uvnitř. Na místo byly ihned vyslány dvě jednotky hasičů, a to jednotka HZS MSK ze stanice v Novém Jičíně a jednotka SDH Studénka, která v té době byla na praktickém výcviku na stanici v Novém Jičíně. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že havarované vozidlo se nachází mimo komunikaci na střeše, ve vozidle v době vzniku dopravní nehody dle sdělení velitele zásahu cestovaly 4 osoby. V době příjezdu na místo byly již všechny osoby mimo havarované vozidlo, hasiči tak nemuseli vyprošťovat žádného z účastníků dopravní nehody. Dvě osoby byly zraněny, ve spolupráci se záchranáři ze ZZS MSK byly ošetřeny. Do nemocničních zařízení byly přepraveny vrtulníkem LZS a sanitním vozidlem ZZS MSK. Hasiči u této dopravní nehody provedli protipožární opatření, kontrolu na únik provozních kapalin (což se nepotvrdilo) a po vyšetření dopravní nehody Policií ČR provedli vyproštění vozidla pomocí vyprošťovacího speciálu na podvozku Tatra 815, který přijel ze stanice HZS MSK v Novém Jičíně.

Hlášení o druhé dopravní nehodě mezi Frenštátem pod Radhoštěm a Rožnovem pod Radhoštěm, poblíž odbočky na obec Trojanovice, přijalo operační středisko HZS MSK o necelou čtvrt hodinu později. I k této dopravní nehodě byly vyslány dvě jednotky hasičů, jednotka HZS MSK ze stanice v Novém Jičíně a jednotka SDH Frenštát pod Radhoštěm. Po příjezdu bylo zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu taktéž jednoho osobního vozidla. U této dopravní nehody evidujeme jednu zraněnou osobu, která byla v době příjezdu hasičů již v péči záchranářů ZZS MSK. Hasiči provedli i u této dopravní nehody protipožární opatření, zejména odpojením AKU baterie, jímali unikající provozní kapaliny do nádob, které vozí ve svém výjezdovém vozidle a již uniklé provozní kapaliny zlikvidovali pomocí nasákavého sorbentu. Poté místo zásahu předali Policii ČR a vrátili se zpět na své základny. Později se ještě jednotka SDH Frenštát pod Radhoštěm vrátila na místo dopravní nehody dočistit komunikaci od uniklých provozních náplní. Tyto unikly z havarovaného vozidla při nakládání na vozidlo odtahové služby.

kpt. Ing. Petr Holub

zastupující tiskový mluvčí

HZS Moravskoslezského kraje

Odkazy do noveho okna

nehodaOASuchdol (3)

nehodaOASuchdol (3) 

Detailní náhled

nehodaOASuchdol (2)

nehodaOASuchdol (2) 

Detailní náhled

nehodaOASuchdol (1)

nehodaOASuchdol (1) 

Detailní náhled

nehodaOAFrenštát (2)

nehodaOAFrenštát (2) 

Detailní náhled

nehodaOAFrenštát (1)

nehodaOAFrenštát (1) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem