HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dřevěný objekt hasily čtyři jednotky hasičů. Aktualizace.

(4. 7. 2016) Dnes odpoledne zasahovaly čtyři jednotky hasičů u požáru dřevěného stavení v obci Poteč v okresu Zlín. 

Hasiči přijali hlášení o požáru hospodářské budovy v 16:48 hodin. Oznamovatel dále sdělil, že v blízkosti hořící stavby je sušárna se dřevem. Požární poplach byl vyhlášen profesionálním hasičům z požární stanice Valašské Klobouky a dobrovolným hasičům obcí Poteč, Horní Lideč a města Valašské Klobouky i Slavičín. Uhasit plameny vyjely celkem čtyři automobilové cisternové stříkačky a jeden dopravní automobil.

K hořícímu objektu přijeli jako první profesionální hasiči. Plameny zkrotili za pomoci čtyř útočných vodních proudů C v 17:16 hodin. Hasiči museli rozebírat i stropní konstrukci, protože oheň zde vytvořil několik ohnisek hoření.

Během provádění hasebních prací byla odvolána jednotka profesionálních hasičů ze Slavičína.

Na místo požáru se dostavila Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů.

5. 7. 2016, 10:20 hodin

Ohledáním místa požáru vyšetřovatel hasičů zjistil, že objekt poškozený požárem je sušárna ovoce s moderní technologií sušení. Sušárna byla umístěna v přízemí objektu a nebyla v provozu. Na střešním plášti byly umístěny solární panely pro ohřev vody pro technologické zařízení. Přízemí stavby je z cihelných materiálů, nosná konstrukce podkroví je dřevěná.

Majitel stavby vyšetřovateli sdělil, že na požár ho upozornili sousedi. Sám se po ohlášení požáru snažil před příjezdem hasičů oheň uhasit vodou ze zahradní hadice, ale uviděl v plamenech tlakovou plynovou láhev. Lekl se a vyběhl mimo stavbu. Za chvíli k hořící stavbě přijeli hasiči, kteří zahájili hasební práce.

Požárem vznikla na objektu škoda v předběžné výši 870 000 korun. Včasným zásahem byly  uchráněny  hodnoty  v  předěžné  výši  1 200 000 korun. Příčina vzniku požáru zůstává v šetření hasičů.

Autor:  nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem