HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dopravní nehody si vyžádaly několik zranění

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali ve středu 9. 6. 2021 celkem 21 událostí, z toho bylo 7 dopravních nehod. 
 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Všestary – dopravní nehoda – 07:23
Na silnici č. 35 u části Rozběřice zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská u dopravní nehody motocyklu a nákladního vozidla. Řidič motorky skončil v péči lékařů, přiletěl pro něj vrtulník letecké záchranné služby. Jednotka zajistila místo zásahu a asistovala záchranářům při ošetření pacienta. Po došetření nehody ze strany Policie ČR se postarala o úklid vozovky.  

Smiřice – dopravní nehoda – 08:34
Zraněním dvou osob skončil střet osobního vozidla, dodávky a nákladního automobilu. K dopravní nehodě došlo na silnici č. 33 u části Trotina. Na místo vyjela profesionální jednotka hasičů ze stanice Jaroměř a Hradec Králové – Pražská. Zraněné si převzala do péče zdravotnická záchranná služba. Jednotky zajišťovaly místo nehody, komunikace byla zpočátku i kvůli přistání vrtulníku LZS neprůjezdná. Z vozidel unikaly provozní kapaliny, hasiči je zabezpečili a únik zlikvidovali. Provoz na silnici byl po odletu vrtulníku obnoven kyvadlově. Po policejním zadokumentování místa nehody odstranili hasiči vozidla mimo komunikaci a vrátili se na základnu.

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Podbřezí – dopravní nehoda – 14:56
K dopravní nehodě osobního vozidla a motocyklu vyjížděli profesionální hasiči z Dobrušky. K nehodě došlo na silnici č. 14 u Podbřezí. Hasiči poskytli zraněné osobě z motorky první předlékařskou pomoc, provoz na komunikaci byl řízen kyvadlově. Pacienta si převzala do své péče zdravotnická záchranná služba.

Vamberk – dopravní nehoda – 17:29
K havarovanému osobnímu vozidlu, které bouralo na silnici č. 11, vyráželi profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Kostelec nad Orlicí. Vůz narazil do betonového mostku, osoba z vozidla vyvázla bez zranění. Hasiči zajistili místo události, usměrňovali dopravu, havarovaný automobil zabezpečili proti vzniku požáru a pomohli jej naložit na odtah. Místo zásahu si převzali policisté.

Častolovice – dopravní nehoda – 19:40
V Masarykově ulici na silnici č. 11 zajišťovaly jednotky požární ochrany místo po dopravní nehodě osobního vozidla. To vyjelo mimo komunikaci a poškodilo plot. Hasiči zabezpečili vozidlo protipožárními opatřeními a zkontrolovali, zda nedochází k úniku provozních kapalin. Na místě zasahovala profesionální jednotka ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Častolovice.

Opočno – dopravní nehoda – 20:22
Havarované osobní vozidlo zajistili profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Opočno. Auto havarovalo na silnici č. 298 v katastru části Dobříkovec, přičemž poškodilo svodidla. Jednotky vůz zkontrolovaly, zda z něj neunikají provozní kapaliny a postaraly se o úklid vozovky.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Třebihošť – dopravní nehoda – 12:00
Na silnici č. 300 u Horního Dehtova se střetla dvě osobní vozidla, na místo vyjela profesionální jednotka ze stanice Dvůr Králové nad Labem. Při nehodě byl jeden člověk zraněn. Z vozidel unikly provozní náplně, skvrnu hasiči zasypali a usměrňovali v místě dopravu, komunikace byla průjezdná pro osobní vozy. Po 13. hodině byl provoz na silnici plně obnoven i pro nákladní dopravu a jednotka se vracela zpět na základnu.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Častolovice

DN Častolovice 

Detailní náhled

DN Opočno

DN Opočno 

Detailní náhled

DN Podbřezí

DN Podbřezí 

Detailní náhled

DN Rozběřice (1)

DN Rozběřice (1) 

Detailní náhled

DN Rozběřice (2)

DN Rozběřice (2) 

Detailní náhled

DN Smiřice, Trotina (1)

DN Smiřice, Trotina (1) 

Detailní náhled

DN Smiřice, Trotina (2)

DN Smiřice, Trotina (2) 

Detailní náhled

DN Smiřice, Trotina (3)

DN Smiřice, Trotina (3) 

Detailní náhled

DN Smiřice, Trotina (4)

DN Smiřice, Trotina (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem