HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Devět hasičských jednotek likvidovalo následky požáru v Opavě, sutiny prohledávali speciálně vycvičení psi

Celkem devět hasičských jednotek se v průběhu noci ze čtvrtka 8. prosince 2022 až do pátečních odpoledních hodin zapojilo do zásahu u požáru v areálu bývalé společnosti Moravolen na ulici Jaselské v Opavě. 

Požár byl na tísňovou linku ohlášen pět minut před třiadvacátou hodinou. Operační středisko k události vyslalo hasiče ze stanice Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) v Opavě a spolu s nimi dobrovolné jednotky z Komárova, Kylešovic, Podvihova, Hradce nad Moravicí, Kravař a Litultovic.

Hasiči po příjezdu na místo zásahu nasadili k likvidaci požáru části haly vodní proud, zasahovali v dýchací technice a s termokamerou. Narušená statika budovy znemožnila provést zásah vnitřní cestou.

Velitel zásahu vyhlásil druhý stupeň požárního poplachu a vyžádal si na místo pracovníky plynáren, energetiky a statika.

Po základní kontrole budovy rozhodl velitel ve spolupráci se statikem o nutnosti stabilizace objektu, k zásahu tak byla vyslána jednotka HZS MSK ze stanice Ostrava-Zábřeh s technickými kontejnery a výdřevou. Zároveň byli ze Záchranného útvaru HZS v Hlučíně vyžádáni kynologové se psy pro sutinové vyhledávání.

Nasazeni byli postupně dva psi, u obou z nich bylo pátrání negativní. Stabilizace objektu byla dokončena krátce po půl osmé ráno. 

V průběhu dopoledne zahájili vyšetřovatelé z řad hasičů i policie šetření na místě události, i v tomto případě byl využit pes - tentokráte s výcvikem pro vyhledávání akcelerantů hoření.

Odkazy do noveho okna

pozar_haly_Opava_1

pozar_haly_Opava_1 

Detailní náhled

pozar_haly_Opava_2

pozar_haly_Opava_2 

Detailní náhled

pozar_haly_Opava_3

pozar_haly_Opava_3 

Detailní náhled

pozar_haly_Opava_4

pozar_haly_Opava_4 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem