HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Děti v KACPU Zlínského kraje

(22.03.2022) Aby dětský smích byl slyšet i v nelehkých a pro mnohé stresujících situacích, snaží se dobrovolníci s hasiči děti zabavit různou formou her a atrakcí. 

Dlouhé čekání na vyřízení potřebných dokladů mohou v centru pro uprchlíky děti trávit v několika koutcích, které se nacházejí ve venkovních stanech i v hlavní budově. Ty nejmenší děti si hrají s legem, plyšáky, autíčky. Se zájmem sledují ale i pohádky s oblíbenými kreslenými hrdiny, a to především Krtečka a jeho kamarády.  

Dobrovolníci z řad různých neziskových organizací a studentů tráví s dětmi čas, ve kterém vyrábějí výrobky, které si děti mohou poté odnést. Velmi atraktivní je výroba připínacích placek. Jejich podobu si děti vymyslí a namalují podle svých představ a poté si je v razícím stroji vyrobí. Placky děti rozdávají přítomným lidem, dobrovolníkům nebo své rodině. Mezi další oblíbenou činností je pletení náramků. S dobrovolníky se děti učí tvořit různé styly z různých materiálů v ukrajinských barvách. Náramky si taktéž odnášejí s sebou.

Jazykovou bariéru při tvoření a hraní pomáhají překonávat dobrovolníci z řad ukrajinských studentů a dospělých, kteří v naší zemi žijí již delší dobu a umí český jazyk.

Díky slunečnému počasí probíhá program pro děti i venku, kde je dostatek prostoru pro různé hry. Děti mají k dispozici balóny a jiné hračky k venkovnímu využití. Velmi oblíbené zvláště pro menší děti jsou bublifuky. Děti samy nebo s dospělými dělají bubliny, za kterými běhají a praskají je.

Velkým zážitkem pro děti jsou návštěvy psích kamarádů, kteří jsou cvičeni k využití při canisterapii. Kromě pomazlení se s pejsky připravují jejich chovatelky pro děti různé hry či překážkové dráhy, které absolvují děti společně s psími kamarády.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

4.jpeg

21.jpegDovádějící děti u KACPU
 

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem