HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Českolipský profesionální hasič se stal mistrem světa!

Velkým úspěchem pro českolipského profesionálního hasiče nstržm. Josefa Capoucha bylo získání titulu na Mistrovství světa WUAP 2021, které se konalo se ve dnech 19. až 25. září ve městě Miskolc (Maďarsko). 

Čtyřiadvacetiletý reprezentant předvedl neskutečný výkon v kategorii muži do 125 kg, když se svou váhou 113 kg, v disciplíně mrtvý tah zvedl neuvěřitelných 340 kilogramů!

Tímto výkonem nejenže vyhrál první místo ve své kategorii, ale zároveň získal i ocenění absolutní mistr světa (bez rozdílu vah a věku, kdy záleží na nejlepším přepočtu zvednuté váhy vůči své hmotnosti).

Josef Capouch si jde postupně za svým snem!

V listopadu 2018 získal Josef Capouch ve své váhové kategorii titul mistra republiky a vyhrál i v absolutním pořadí, když pokořil magickou hranici 300 kg v mrtvém tahu.

V květnu 2019 se zúčastnil Mezinárodního mistrovství České republiky v silovém trojboji, které se konalo ve městě Nový Bor. Zde již nesoutěžil pouze v disciplíně mrtvý tah, ale i v dalších dvou disciplínách silového trojboje – benchpress a dřep. Obrovské úsilí zakončil výsledným součtem všech disciplín 790 kg (315 kg dřep, 185 kg benchpress a 290 kg mrtvý tah). Tímto výkonem opět vyhrál nejen svoji váhovou kategorii, ale i absolutní umístění v juniorech.

Následně se v červnu roku 2019 zúčastnil Europan Championships WUAP 2019, který se konal ve Frauenau (Německo). Zde opět předvedl, že je připraven. V kategorii junioři do 110 kg (Equipped) v disciplíně mrtvý tah zvedl neuvěřitelných 320 kilogramů. Tímto výkonem nejenže vyhrál první místo v kategorii, ale získal i titul mistra Evropy.

Nyní je držitelem titulu mistra světa a dalším cílem je posunout své medailové výkony ještě výše.

O silový trojboj začal zajímat teprve před pěti lety. K tomuto sportu ho koncem roku 2016 přivedl kamarád Lukáš Seifert, který mu pomáhal během závodů i přípravy. Postupnými kroky, tvrdým tréninkem a především disciplínou se Josef Capouch rychle vypracoval až na samotný vrchol a nyní patří mezi světovou elitu závodníků.

Nadějný reprezentant HZS Libereckého kraje je aktivním a hrdým členem klubu SK Metalpower Nový Bor. Tímto by chtěl poděkovat předsedovi klubu SK Metalpower Karlovi Koldovskému, ale i ostatním jeho členům, kteří mu v jeho náročné přípravě pomáhají.

Josef Capouch na závěr dodává:

„Jsem hrdý nejen na své sportovní úspěchy, ale i na svoji práci profesionálního hasiče, kdy tak mohu současně reprezentovat Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje.“

Autor: ppor. Jan Jech

FOTO: archiv příslušníka HZS LK nstržm. Josefa Capoucha

Mistrovství světa WUAP 2021Mistrovství světa WUAP 2021Mistrovství světa WUAP 2021Mistrovství světa WUAP 2021

vytisknout  e-mailem