HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Automobil při nehodě přerazil sloup elektrického vedení

Přeražený sloup elektrického vedení a poškozený hlavní uzávěr plynu (HUP) na soukromém pozemku museli řešit v sobotu před čtvrtou hodinou ranní hasiči. Během nehody se naštěstí nikdo nezranil. 

Operační středisko hasičů obdrželo informaci o nehodě ve Frenštátě pod Radhoštěm, na ulici Kopaná, v sobotu 26.11.2022 ve 3:56 hod. Na místo události vyrazili profesionální hasiči ze stanice Kopřivnice a místní dobrovolná jednotka z Frenštátu pod Radhoštěm.

Hasiči hned po příjezdu provedli odpojení baterie u vozidla, v němž cestovaly dvě osoby, neboť z poškozeného plynového vedení stále unikal plyn a současně provedli provizorní podepření přeraženého sloupu svými žebříky. Dalším krokem hasičů bylo nasazení speciálního vysokotlakého zvedacího vaku „sněhulák“, kterým auto přizvedli a ve spolupráci s přítomným technikem plynařů, provedli provizorní zastavení unikajícího plynu pomocí dřevěného klínu.

Následně si událost převzala policie, která šetřila příčinu nehody, u které se nikdo nezranil. Po ukončení šetření nehody bylo vozidlo naloženo na odtahovou službu a místo zásahu tak hasiči předali technikům z řad plynařů i elektrikářů, a vrátili se zpět na základnu.

Odkazy do noveho okna

Nehoda_Frenstat_sloup (4)

Nehoda_Frenstat_sloup (4) 

Detailní náhled

Nehoda_Frenstat_sloup (3)

Nehoda_Frenstat_sloup (3) 

Detailní náhled

Nehoda_Frenstat_sloup (2)

Nehoda_Frenstat_sloup (2) 

Detailní náhled

Nehoda_Frenstat_sloup (1)

Nehoda_Frenstat_sloup (1) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem