HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Únor: Akce s tematikou PVČ a „hasičská osvěta“

Příslušníci HZS Libereckého kraje v tomto měsíci navštívili pět zařízení pro seniory (Dům s pečovatelskou službou v Lomnici nad Popelkou, Dům s pečovatelskou službou Libštát, Dům s pečovatelskou službou Horní Branná, Domov seniorů ve Velkých Hamrech a Domov seniorů U Přehrady). 

Se seniory probírali zásady zajištění bezpečné domácnosti, rizika vzniku požáru v domácnosti, jak se chovat při požáru a jak správně nahlásit mimořádnou událost na tísňovou linku. Věnovali se způsobu varování při mimořádných událostech a také si povídali o varovném signálu Všeobecná výstraha. Příslušníci navštívili děti z Mateřské školy Luční, Semily a děti ze Základní školy Antonína Bratršovského. Děti byly, s ohledem na věk, seznámeny s tématikou cyklických programů pro předškolní děti Dráček Záchranáček jede za dětmi a Já už vím, jak se ochráním pro 1. stupeň základních škol. Celkem bylo s tématikou požární bezpečnosti a ochrany obyvatelstva seznámeno 153 seniorů a 52 dětí. Dále proběhly klasické exkurze, kde se za hasiči přišly na stanice podívat děti z kroužku záchranářů z Jablonce nad Nisou a děti z mateřské školy Montessori, Jilemnice. Děti se seznámily s výjezdovou technikou, technickými prostředky požární ochrany, prohlédly si stanici a povídaly si o činnosti hasičů. Celkem nás na stanicích navštívilo 29 dětí a 4 dospělí.

Autor: kpt. Ing. Alena Sládková

Pro informace o dalším nakládání s pořízenými obrazovými záznamy a s případnými žádostmi o jejich výmaz se můžete obracet na e-mail: lbk.personalni@hzscr.cz.

vytisknout  e-mailem