Záchranný útvar HZS ČR  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Komplikované vyprošťování automobilu na Pustevnách

Ve čtvrtek 12.9.2013 a pátek 13.9.2013 zajišťovali profesionální a dobrovolní hasiči z MSK komplikované vyproštění havarovaného osobního automobilu a mrtvého řidiče v Beskydech, na lesní komunikaci mezi Pustevnami a Trojanovicemi. Havarované vozidlo a mrtvý řidič byly nalezeni na strmém svahu, cca 150 metrů pod silnici.  

Ve čtvrtek odpoledne se vyprošťovacích prací účastnili profesionální hasiči z Nového Jičína, včetně speciálního družstva lezeckých záchranářů. Těm se po téměř dvou hodinách podařilo vyprostit a transportovat mrtvého řidiče na komunikaci a předat kolegům z Policie ČR.
IM7_0237.jpg
 
Další vyprošťovací práce pokračovali z důvodu pokročilé denní doby a snížené viditelnosti až v pátek ráno. Na místo byly kromě profesionálních hasičů z Nového Jičína a dobrovolných hasičů z Trojanovic povolání i hasiči ze Záchranného útvaru HZS ČR Hlučín se speciální vyprošťovací technikou.
 
IM7_0310.jpg
Vyprošťovací práce značně komplikoval nepřístupný terén plný pařezů a lesního porostu a taky mlha a déšť. Po třech hodinách se však po společném úsilí všech zasahujících jednotek a hasičů podařilo automobil ze strmého svahu vyprostit na komunikaci.
 
VIDEO ZE ZÁSAHU: přejděte na odkaz
 
FOTOGALERIE ZE ZÁSAHU: přejděte na tento odkaz 
 
por. ing. Marek Gašparín
zástupce tiskového mluvčího
HZS Moravskoslezského kraje

vytisknout  e-mailem