Záchranný útvar HZS ČR  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

12 jednotek vyrazilo k požáru odpadu do Arnoltic, doplnila je obsluha UDS ze Zbiroha

17.11. 2012 Dvanáct jednotek hasičů HZS LK vyrazilo do Arnoltic (Liberecký kraj) k požáru odpadu na volném prostranství o rozloze zhruba 40x60 metrů. V těsné blízkosti se nacházela hala s uhlím, kterou se hasiči snažili všemi silami a prostředky uchránit. 

   Požár odpadu byl zaléván velkým množstvím vodních proudů. Vodními proudy také byla ochlazována hala s uhlím.
Uhlí v hale bylo přemístěno a nehrozilo už jeho vznícení. Hromadu odpadu se hasiči pokusili s pomocí automobilového bagru UDS rozdělit na 2 části, aby oddělili požárem zasažený úsek.
     18.11. 2012   Jelikož přivolaný stroj UDS měl poruchu, tak se nepodařilo oddělení zasažené části zcela dokončit. Na místo požáru proto byli vysláni 2 příslušníci našeho útvaru ze Zbiroha s T 815 6x6 UDS 114a. Technika dorazila na místo mimořádné události po 11é hodině dopolední.  Posádka se ihned zapojila do hasebnich prací a to tak, že se stroj rozhrabával a přemísťoval odpad, který byl zároveň proléván vodou.
Do Arnoltic dopoledne přijeli také specialisté z chemické laboratoře Kamenice (HZS Středočeského kraje), kteří odebrali vzorky hasební vody a zmonitorovali ovzduší.
     V pondělí 19.11. 2012 v 10:00 byla obsluha UDS odeslána zpět na základnu ve Zbirohu.
 
Video z této události:
 
Fotografie: kpt. Mgr. Jan Mandl, DiS. – HZS LK
Informace: por. Mgr. Zdenka Štrauchová – HZS LK,
                  kpt. Ing. Marek Pjaták – ZÚ HZS ČR

vytisknout  e-mailem