HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zemřel velitel Bc. Jaromír Brdička

   Celou hasičskou obec zasáhla v úterý 11.10.2016 bolestivá zpráva. Ve věku 65 let toho dne po kratší nemoci navždy odešel ze světa pan Bc. Jaromír Brdička.
   Hasičům zasvětil téměř celý svůj profesní život. Už v roce 1972 nastoupil jako požárník k tehdejšímu Veřejnému požárnímu útvaru v Trutnově, pracoviště Dvůr Králové nad Labem. Od roku 1978 zastával funkci velitele směny a v roce 1997 se po konkurzu stal velitelem stanice Hasičského záchranného sboru ve Dvoře Králové nad Labem.
   S nasazením vlastního zdraví zachraňoval životy, zdraví a majetek při požárech, povodních i dopravních nehodách. V roce 2000 se jako velitel jednotky významně podílel na likvidaci škod po povodních, které toho roku zasáhly Královéhradecký kraj. Nemalý podíl měl na výstavbě nové moderní požární stanice ve Dvoře Králové, která byla hasičům předána do užívání v roce 2010. Dlouhá léta byl také lektorem a členem zkušební komise v Ústřední hasičské škole v Bílých Poličanech.
   Za své zásluhy u Hasičského záchranného sboru se stal držitelem řady rezortních i mimorezortních vyznamenání, v roce 2014 byl oceněn jako osobnost města Dvůr Králové nad Labem. Přestože ve stejném roce odešel do důchodu, i nadále se aktivně věnoval práci ve sboru dobrovolných hasičů.   
   V osobě pana Jaromíra Brdičky ztrácejí nejenom hasiči přátelského, ochotného a obětavého člověka, vždy oddaného své celoživotní profesi. 
   Pane veliteli, čest Vaší památce, vzpomínka na Vás zůstane v našich srdcích!

Text: npor. Bc. Zdeněk Šedivka, mjr. Mgr. Ondřej Sezima (HZS Královéhradeckého kraje)
Foto:HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

J.Brdička2

J.Brdička2 

Detailní náhled

J.Brdička1

J.Brdička1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem