Záchranný útvar HZS ČR  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zásahy 3.8.2015

Požár na Rakovnicku, výstavba stanů a úprava terénu v uprchlickém táboře Bělá pod Bezdězem 

Požár na Rakovnicku
V pozdních odpoledních hodinách dne 3. 8. 2015 byl jednotce Záchranného útvaru HZS ČR vyhlášen poplach z důvodu rozsáhlého požáru lesního porostu u Olešné na Rakovnicku. Na místo mimořádné události byla vyslána CAS 32 T 815 6x6 z dislokace Zbiroh, jako posilová jednotka k zabezpečení kyvadlové přepravy hasební látky. Tato cisternová automobilová stříkačka je upravena tak, aby přepravila 9000 litrů vody.
Další informace k této mimořádné události na tomto odkaze.
 
 
 
P1110020_cr.jpg
Výstavba stanů a úprava terénu v uprchlickém táboře
Dne 3. 8. 2015 požádalo operační a informační středisko GŘ HZS ČR řídícího důstojníka Záchranného útvaru HZS ČR u ustanovení jednotky v dislokaci Zbiroh do služební pohotovosti na pracovišti. Důvodem bylo rozhodnutí o výstavbě ubytovacích kapacit v areálu uprchlického tábora v Bělé pod Bezdězem. Jednotka Záchranného útvaru HZS ČR provedla za pomoci speciální techniky úpravu terénu a po té vypomohla s výstavbou stanů. Kolem půlnoci již bylo místo připraveno k použití a jednotka se vrátila v brzkých ranních hodinách zpět na základnu.
 
Řídící důstojník ZÚ HZS ČR
mjr. Mgr. Lukáš Kmec
 
Při přípravě prostoru pro výstavbu stanů v Bělé pod Bezdězem byl vužit  nakladač pásový smykový CAT 289 pořízený v rámci Integrovaného operačního programu.

 UNIE.png

IMG-20150805-WA0003.jpg

vytisknout  e-mailem