HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vyprošťování řidiče Yarisu na střeše v Orlové

            Dvě jednotky profesionálních hasičů z Karvinska (HZS MSK) zasahovaly v pondělí 8.6.2015 dopoledne v Orlové (okres Karviná) u nehody dvou červených osobních automobilů Toyota Yaris a Renault Megane. Hasiči museli vyprostit z Yarise, který skončil na střeše, řidiče středního věku.
 
            Operační středisko hasičů bylo o nehodě v ulici Dr. M. Tyrše informováno v pondělí zhruba ve čtvrt na jedenáct dopoledne. Na místo vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic v Orlové a Karviné.
 
            Hasiči zabezpečili obě havarovaná vozidla před požárem a zkontrolovali, že ani z jednoho neunikly provozní kapaliny. Z Toyoty Yaris na střeše museli opatrně vyprostit zhruba čtyřicetiletého řidiče, a to pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí. Použili zadní dveře po sklopení řidičova sedadla, odřezali záchranný pás, nasadili mu krční límec a položili na páteřní desku.
 
            Vrtulník Letecké záchranné služby Ostrava odletěl se zraněným do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Po dobu zásahu byla silnice zcela uzavřená
Odkazy do noveho okna

DN2autavyprosteniOrlova (KI) (1)

DN2autavyprosteniOrlova (KI) (1) 

Detailní náhled

DN2autavyprosteniOrlova (KI) (2)

DN2autavyprosteniOrlova (KI) (2) 

Detailní náhled

DN2autavyprosteniOrlova (KI) (3)

DN2autavyprosteniOrlova (KI) (3) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem