HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vyproštění náklaďáku naloženého osobními vozy

Téměř šest hodin trval noční zásah při vyproštění nákladního vozidla naloženého osobními automobily mezi Olešnicí v Orlických horách a státní hranicí, provoz byl na silnici II/310 zastaven.

Olešnice v Orlických horách – dopravní nehoda – 19. 4. 19:27

V pátek před 20. hodinou byla ohlášena dopravní nehoda na silnici II/310 mezi Olešnicí v Orlických horách a státní hranicí, nákladní vozidlo s naloženými osobními automobily vyjelo mimo komunikaci, návěs pak zůstal nakloněný mimo vozovku a hrozil převrácením. Na místo byly vyslány čtyři jednotky hasičů, včetně speciální techniky v podobě dvou vyprošťovacích automobilů s jeřábem. Na místě spolupracovali hasiči i s odbornou soukromou firmou.

Havarované vozidlo se dostalo do potíží přímo pod dráty elektrického vedení, proto bylo nejprve nutné před manipulací s nákladem přes energetiky zajistit odpojení elektrické energie v místě. Samotný vůz zajistil proti dalšímu pohybu jeden z vyprošťovacích automobilů a dále spolupracovaly jednotky při sundání části nákladu z horního patra návěsu. Po jedné hodině ranní se podařilo vyprostit kamion zpět na silnici, další postup si řešil řidič s asistenční službou. Kolem půl druhé ráno se začaly jednotky vracet na základny a komunikace byla plně zprůjezdněna. Při události nebyl nikdo zraněn.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky, Velkého Poříčí a Hradce Králové a JSDH Olešnice v Orlických horách.

Odkazy do noveho okna

DN Olešnice v Orlických horách (1)

DN Olešnice v Orlických horách (1) 

Detailní náhled

DN Olešnice v Orlických horách (2)

DN Olešnice v Orlických horách (2) 

Detailní náhled

DN Olešnice v Orlických horách (3)

DN Olešnice v Orlických horách (3) 

Detailní náhled

DN Olešnice v Orlických horách (4)

DN Olešnice v Orlických horách (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem