HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Voříšek zachránil svou paní při nočním požáru chatky v Opavě

            Dvě jednotky hasičů zasahovaly v noci na středu 21.9.2016 u požáru přízemní chatky na okraji Opavy. Z hořícího objektu se podařilo uniknout okénkem ženě (1968), kterou včas probudil intenzivním štěkotem její věrný psík. Statečný voříšek bohužel požár nepřežil. Vedle toho vznikla předběžně odhadovaná škoda 150 tisíc korun. Žena skončila s popáleninami a nadýcháním kouřem v rukou lékařů.                     

            Operační středisko hasičů bylo o požáru obytné chatky o půdorysu 6 x 4 metry v Opavě-Předměstí informováno hodinu před úterní půlnocí. Vyjela sem jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice v Opavě a jednotka dobrovolných hasičů Opava-Kylešovice, celkem 5 cisteren.

            Při příjezdu hasičů hořela chatka vydatným plamenem. Její uživatelka, kterou probudil štěkající tříapůlletý pes, se nemohla ven dostat vstupními dveřmi, proto pro svou záchranu zvolila menší okno. Hasiči dostali oheň pod kontrolu už za devět minut, další půlhodinu jim zabralo dohašování. Za požár může nesprávná instalace topidla.

 

            V úterý 20.9.2016 večer zasahovaly čtyři jednotky hasičů u požáru dřevěné kůlny v Pustějově (okres Nový Jičín) s předběžně odhadovanou škodou 15 tisíc korun. Obešel se bez zranění. Během zásahu hasiči z objektu vynesli tlakovou láhev s propan-butanem, kterou chladili.

            K požáru kůlny o půdorysu 5 x 3 metry vyjela profesionální jednotka hasičů ze stanice HZS MSK v Bílovci a tři jednotky dobrovolných hasičů – z Pustějova, Studénky a Bílovce. Hasiči dostali oheň pod kontrolu za sedm minut a dohasili za další půlhodinu, když použili dva vodní proudy C a termokameru. Příčina vzniku požáru je zatím v šetření.

Odkazy do noveho okna

pozarchatkastekajicipesOpava (1)

pozarchatkastekajicipesOpava (1) 

Detailní náhled

pozarchatkastekajicipesOpava (2)

pozarchatkastekajicipesOpava (2) 

Detailní náhled

pozarchatkastekajicipesOpava (3)

pozarchatkastekajicipesOpava (3) 

Detailní náhled

pozarchatkastekajicipesOpava (4)

pozarchatkastekajicipesOpava (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem