HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vítr zaměstnal hasiče v celém kraji

Hasiči Královéhradeckého kraje se během včerejšího večera nezastavili a až do pozdních nočních hodin zasahovali téměř u 40 událostí v souvislosti se silným větrem.  

 

Ten zasáhl většinu území Královéhradeckého kraje a na mnoha místech vyvracel a lámal stromy a větve, které zablokovaly silnice.

Nejvíce práce měli hasiči na Hradecku. Ti ve čtvrtek 17. září 2015 od 20.00 hodin do půlnoci zasahovali u více jak 20 událostí. Ve většině případů odstraňovali stromy, které silný vítr vyvrátil. Stromy zablokovaly silnice v Novém Bydžově, Zachrašťanech, Kosičkách, Myštěvsi, Novém Městě, Chlumci nad Cidlinou, Dohalicích, Černilově nebo Písku. V Hradci Králové se jednalo o zásahy v Plačicích, Malšovicích, ulicích Čajkovského nebo Pouchovská. (foto: stanice Nový Bydžov)
Dobrovolní hasiči z Lochenic vyjeli ve 21:20 hodin na pomoc řidiči kamionu, kterému silný nárazový vítr vyvrátil návěs. Ten zůstal nakloněný nad příkopem na hlavní silnici č. I/33 u odbočky na Lochenice. Hasiči ustavili návěs zpět na kola a kamion byl schopen odjet po vlastní ose.
Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové byli před půl dvanáctou v noci přivoláni do Štefánikovy ulice v Hradci Králové, kde měl silný vítr poškodit plachty a plechy na střeše novostavby domu pro seniory. Hasiči po příjezdu na místo zjistili, že nedošlo k uvolnění plechových částí, ale odlétnutí polystyrenu. Jednotka nezasahovala a vrátila se zpět na základnu.

Na Jičínsku hasiči od půl desáté večer do půlnoci odstraňovali tři stromy, které spadly a zablokovaly silnice u obcí Kal, Staré Místo a v ulici Riegrova v Hořicích.

Dobrovolní hasiči z České Skalice vyjeli k likvidaci stromu z vozovky u obce Žernov na Náchodsku.

Profesionální a dobrovolní hasiči z Rychnovska odstraňovali popadané stromy u obcí Dobřany, Žďár nad Orlicí, Nová Ves, Pohoří, Křivice nebo Bolehošť.

Na Trutnovsku hasiči během včerejšího večera až do půlnoci odstraňovali stromy ze silnic u obcí Vlčice, Starý Rokytník, Žacléř, Mladé Buky, Kohoutov a v ulici Ivana Olbrachta v Trutnově.
Při událostech v Královéhradeckém kraji nedošlo ke zranění osob.
 

Foto: stanice Nový Bydžov

Odkazy do noveho okna

15-09-17 Novobydžovsko (1)

15-09-17 Novobydžovsko (1) 

Detailní náhled

15-09-17 Novobydžovsko (2)

15-09-17 Novobydžovsko (2) 

Detailní náhled

15-09-17 Novobydžovsko

15-09-17 Novobydžovsko 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem