HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů v Královéhradeckém kraji

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 19. 7. do neděle 21. 7. 2019 celkem 58 událostí. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – dopravní nehoda – 19. 7. 08:58
V ulici Jana Černého havarovaly dva osobní automobily, při nehodě nebyl nikdo zraněn. Na místo události vyjela profesionální jednotka z centrální stanice, která zajistila místo události.

Nechanice – technická pomoc – 19. 7. 09:59
Profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a dobrovolná jednotka z Nechanic odstraňovali v části Lubno překážku z komunikace. Do jednoho jízdního pruhu zde zasahovalo vysypané kamenivo, hasiči komunikaci uklidili.

Smiřice – požár – 21. 7. 07:00
Tři jednotky byly zalarmovány kvůli nahlášenému požáru v areálu podniku v Cukrovarské ulici. Průzkumem jednotky zjistily, že se jedná o požár plechovek od barev pod přístřeškem. Příčinou vzniku požáru byla nesprávná manipulace s hořlavinami, škoda bude teprve vyčíslena. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Jaroměř a Hradec Králové – Pražská a dobrovolná jednotka ze Smiřic.

Hradec Králové – záchrana osob – 21. 7. 23:49
Profesionální jednotka z centrální stanice prováděla nouzové otevření dveří na Eliščině nábřeží.

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Stará Paka – dopravní nehoda – 20. 7. 14:12
V katastru části Ústí zasahovali profesionální hasiči z Nové Paky u dopravní nehody osobního automobilu a cyklisty. Jeden člověk byl při nehodě zraněn, do péče si jej převzala zdravotnická záchranná služba. Jednotka zajistila místo události a předala jej policistům.  

Jičín – požár – 20. 7. 19:15
Profesionální a dobrovolní hasiči z Jičína likvidovali požár na skládce v části Popovice. Hořelo na ploše asi 7x15m, po likvidaci požáru zůstala na místě na dohlídku místní dobrovolná jednotka. Událost se obešla beze škody.

Úlibice – technická pomoc – 20. 7. 22:38
Odstranění větve z komunikace I/16. (HZS Jičín)

Zelenecká Lhota – technická pomoc – 21. 7. 01:56
Odstranění stromu spadlého do komunikace v části Záhuby. (HZS Jičín)

Lázně Bělohrad – technická pomoc – 21. 7. 04:13
Odstranění stromu spadlého do komunikace v části Horní Nová Ves. (HZS Nová Paka)

Pecka – dopravní nehoda – 21. 7. 10:00
Profesionální hasiči z Nové Paky zasahovali u dopravní nehody v katastru části Bělá u Pecky. Automobil vyjel mimo komunikaci a narazil do stromu. Ve voze cestovaly čtyři osoby, všechny si  převzali do péče zdravotničtí záchranáři a následně je převezli do zdravotnického zařízení. Jednotka místo události zajistila, zabezpečila vozidlo proti vzniku požáru, k úniku provozních kapalin nedocházelo. Vyproštění automobilu si zajistil majitel vozu a jednotka se vrátila zpět na stanici.

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Náchod – dopravní nehoda –  19. 7. 08:57
V části Běloves v Kladské ulici zajišťovali profesionální hasiči z Náchoda místo dopravní nehody osobního vozidla a motocyklu. Při nehodě byla jedna osoba zraněna. Vozidla nebránila provozu v komunikaci, nedošlo ani k úniku provozních kapalin. Po zajištění místa události vyčkala jednotka do příjezdu policistů, kterým následně místo předala.

Meziměstí – požár –  19. 7. 09:27
V katastru části Ruprechtice zasahovaly jednotky požární ochrany u nahlášeného požáru v lesním porostu. V těžko přístupném terénu hořela plocha asi 10x20 m. Hasiči natáhli do místa několik vodních proudů a požár zlikvidovali, naštěstí nezpůsobil žádnou škodu. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Broumova a JSDH Jetřichov a Meziměstí.

Červený Kostelec – dopravní nehoda –  19. 7. 15:41
Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolná jednotka z Červeného Kostelce zasahovali u dopravní nehody osobního vozu a osoby na kole. Nehoda se stala v ulici 5. května. Hasiči poskytli jedné osobě první předlékařskou pomoc a po příjezdu zdravotnické záchranné služby ji předali do péče záchranářů. Místo zásahu si následně převzali policisté.  

Náchod – technická pomoc – 19. 7. 17:27
V Kladské ulici zajišťovali profesionální náchodští hasiči místo, kde se nacházela nalomená větev. Hasiči vyznačili nebezpečnou zónu pomocí pásky, likvidaci větve předali technickým službám.

Jaroměř – požár –  20. 7. 12:06
Čtyři jednotky hasičů likvidovaly požár travního porostu v katastru části Jezbiny, Požár se na stráni rozšířil na plochu asi 3x15m, a to po neohlášeném pálení. Při události nevznikla žádná škoda. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře a JSDH Jaroměř, Velichovky a Černožice.

Broumov – únik nebezpečných látek –  21. 7. 22:13
Profesionální hasiči z Broumova odstraňovali v ulici K Ráji olejovou skvrnu z komunikace.

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Častolovice – požár –  19. 7. 14:24
Čtyři jednotky požární ochrany vyjížděly k nahlášenému požáru strniště. V blízkosti požářiště se nacházel lesní porost a pole s vzrostlým obilím. Hasiči provedli preventivní opatření, aby se požár nerozšířil do lesního porostu, požářiště zaorali zemědělci pluhem. Při události nevznikla žádná škoda. Na místo zásahu vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Kostelec nad Orlicí, Častolovice a Týniště nad Orlicí.

Albrechtice nad Orlicí – dopravní nehoda – 20. 7. 08:52
U dopravní nehody osobního vozidla, které skončilo mimo komunikaci v příkopu na střeše, zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Týniště nad Orlicí. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči zajistili místo události a následně převrátili vůz zpět na kola. Místo zásahu si převzali policisté.

Dobruška – požár –  20. 7. 17:04
Profesionální a dobrovolní hasiči z Dobrušky likvidovali požár biologického odpadu u hřbitova. Při události nevznikla žádná škoda.

Solnice – dopravní nehoda –  21. 7. 14:56
V katastru části Ještětice havarovaly dva osobní automobily. Jednoho člověka si převzali do své péče záchranáři. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka ze Solnice. Jednotky zajistily místo události, provedly opatření proti vzniku požáru, k úniku provozních kapalin na místě nedošlo. Místo zásahu si následně od hasičů převzali policisté.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Třebihošť – požár – 19. 7. 05:41
K nahlášenému požáru v motorovém prostoru osobního vozidla Škoda Felicia Combi vyjížděli v pátek ráno profesionální hasiči ze stanice Dvůr Králové nad Labem a dobrovolné jednotky z Bílé Třemešné, Miletína a Třebihoště. Požár byl zpozorován během jízdy přímo před autoservisem a uhašen zaměstnancem servisu, který použil hasicí přístroj. Hořet začalo kvůli technické závadě elektroinstalace. Škoda byla vyčíslena na 5 tisíc korun, rychlým zásahem byly uchráněny hodnoty ve výši asi 10 tisíc korun.

Úpice – záchrana zvířete – 19. 7. 06:01
Ve Wolkerově ulici zachraňovali hasiči srnku, která se dostala do bazénu a nemohla sama ven. Srnu se podařilo vytáhnout místní dobrovolné jednotce. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Úpice.

Chotěvice – únik nebezpečné látky – 19. 7. 09:51
Profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolná jednotka z Hostinného likvidovali skvrnu z pozemní komunikace, která se táhla v asi třiceticentimetrovém pruhu na délce 15m. Látka se na silnici dostala vlivem technické závady na osobním automobilu. Hasiči odpojili u vozidla akumulátor a zasypali únik sorpčním materiálem. Následně odstranily jednotky vozidlo mimo komunikaci a silnici uklidily.

Trutnov – záchrana osob – 19. 7. 10:15
Ve Volanovské ulici zasahovali profesionální hasiči z Trutnova. Otevírali zde dveře bytu, kde bylo zabouchnuté malé dítě.

Trutnov – dopravní nehoda – 19. 7. 10:30
Na silnici I/14 zasahovali profesionální hasiči ze stanice Trutnov u dopravní nehody tří osobních automobilů. Jedna osoba byla při události zraněna. Hasiči zabezpečili místo události a následně jej předali policistům.

Vrchlabí – železniční dopravní nehoda – 19. 7. 17:08
V části Podhůří zasahovali profesionální a dobrovolní hasiči z Vrchlabí u nehody osobního automobilu a vlaku, která se stala na železničním přejezdu v ulici K Mlékárně. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Ve vlaku cestovalo celkem 7 osob, kterým pomohli hasiči z vlaku vystoupit, a dobrovolná jednotka je převezla na nádraží. Jednotky dále místo události zajistily, zabezpečily a vyčkaly do příjezdu drážní jednotky SŽDC, který si místo převzala.

Trutnov – dopravní nehoda – 20. 7. 14:12
Na křižovatce ulic Horská a Kopretinová došlo k dopravní nehodě tří osobních vozidel. Na místě události zasahovali profesionální hasiči ze stanice Trutnov a dobrovolná jednotka Radvanice. Jeden z automobilů skončil po nehodě převrácený na střechu. Při nehodě byly čtyři osoby zraněny, do péče si je převzali záchranáři. Hasiči zajistili místo události, uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem a odklidili vozidla mimo komunikaci tak, aby nebránila provozu. Po odstranění následků nehody se hasiči vrátili zpět na základnu.

Úpice – požár – 20. 7. 18:55
V ulici Dr. A. Hejny zasahovaly tři jednotky hasičů u nahlášeného požáru klimatizace na čerpací stanici. Požár vznikl uvnitř klimatizační jednotky na vnějším plášti budovy, dál se nikam nerozšířil. Hasiči odpojili klimatizaci od elektřiny a po likvidaci požáru předali místo zásahu vedoucí čerpací stanice. Požár vznikl kvůli technické závadě na kondenzátoru na elektromotoru a způsobil škodu asi 30 tisíc korun. Díky rychlému zásahu se podařilo uchránit hodnoty ve výši asi 70 tisíc korun.

Vrchlabí – technická pomoc – 20. 7. 22:47
V části Hořejší Vrchlabí odstranili hasiči strom spadlý do vozovky. (HZS Vrchlabí)

Vlčice – dopravní nehoda – 21. 7. 09:10
Profesionální hasiči z Trutnova vyprošťovali osobní automobil, který sjel do potoka. Hasiči vytáhli vozidlo pomocí navijáku zpět na souš, k úniku provozních kapalin nedošlo. Jednotka automobil zajistila a vrátila se zpět na stanici.

Batňovice – dopravní nehoda – 21. 7. 14:22
U dopravní nehody osobního vozidla, které vyjelo mimo komunikaci, zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka z Úpice. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči místo nehody zabezpečili a předali jej policistům.

Jívka – technická pomoc – 21. 7. 20:03
Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka z Jívky vyjížděli na základě oznámení spadlého stromu do kolejiště. Před spadlým stromem stihl zastavit vlak, který v místě projížděl. Hasiči spadlý porost rozřezali a odstranili.


Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Albrechtice n. O.

DN Albrechtice n. O. 

Detailní náhled

DN Batňovice

DN Batňovice 

Detailní náhled

DN Bělá u Pecky

DN Bělá u Pecky 

Detailní náhled

DN Hradec Králové (1)

DN Hradec Králové (1) 

Detailní náhled

DN Hradec Králové (2)

DN Hradec Králové (2) 

Detailní náhled

DN Náchod, Kladská (1)

DN Náchod, Kladská (1) 

Detailní náhled

DN Náchod, Kladská (2)

DN Náchod, Kladská (2) 

Detailní náhled

DN Solnice, Ještětice

DN Solnice, Ještětice 

Detailní náhled

DN Trutnov - Horská, Kopretinová (1)

DN Trutnov - Horská, Kopretinová (1) 

Detailní náhled

DN Trutnov - Horská, Kopretinová (2)

DN Trutnov - Horská, Kopretinová (2) 

Detailní náhled

DN Trutnov - Horská, Kopretinová (3)

DN Trutnov - Horská, Kopretinová (3) 

Detailní náhled

DN Trutnov

DN Trutnov 

Detailní náhled

DN Vlčice

DN Vlčice 

Detailní náhled

P Meziměstí (1)

P Meziměstí (1) 

Detailní náhled

P Meziměstí (2)

P Meziměstí (2) 

Detailní náhled

P Smiřice (1)

P Smiřice (1) 

Detailní náhled

P Smiřice (2)

P Smiřice (2) 

Detailní náhled

P Smiřice (3)

P Smiřice (3) 

Detailní náhled

P Smiřice (4)

P Smiřice (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem