HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali během víkendu od 23. do 25. 11. 2018 celkem 66 událostí. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – požár – 25. 11. 12:24
Profesionální jednotka z centrální stanice zasahovala v Malšově Lhotě při požáru velkoobjemového kontejneru. Při požáru nebyl nikdo zraněn ani nevznikla žádná škoda.

Všestary – dopravní nehoda – 25. 11. 19:56
Těžká dopravní nehoda se stala na komunikaci I/35 na křižovatce s komunikaci vedoucí od obce Bříza. Došlo zde ke střetu dodávky a osobního automobilu. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a také dobrovolná jednotka z Chlumu. Při nehodě došlo ke zranění tří osob, hasiči pomáhali na místě s poskytováním první předlékařské pomoci. Oba havarované vozy skončily mimo komunikaci. Hasiči místo události zajistili a poté pomohli s vyproštěním dodávky i s naložením vozidel na odtah.

Smiřice – technická pomoc – 25. 11. 23:56
Profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolná jednotka ze Smiřic byli povoláni do Mlýnské ulice, a to kvůli silnému zakouření v domě. Průzkumem hasiči zjistili, že se nejedná o požár, ale že v jednom z bytů se topí v krbu, aniž by byla zavřená dvířka. Uživatelé tohoto bytu přikládali dlouhými prkny, která z krbu vyčnívala. Hasiči vynesli dřevo ven mimo byt a dvířka zavřeli. Na místě spolupracovala jednotka s policisty, neboť hrozilo opakované nebezpečné jednání nájemníka.

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Údrnice – dopravní nehoda – 23. 11. 06:23
Profesionální jednotka z Jičína byla povolána do Údrnic, kde sjel osobní automobil do rybníku. Voda z rybníku byla v tu chvíli vypuštěna, k ohrožení životního prostředí tak nedošlo. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Jednotka vyčkala na místě do příjezdu vyprošťovacího automobilu, pomocí kterého dostala vůz zpět na cestu.

Červená Třemešná – dopravní nehoda – 23. 11. 12:26
Hořičtí profesionální i dobrovolní hasiči zasahovali v Červené Třemešné, části Jahodná, kde se stala dopravní nehoda osobního vozidla. Automobil zde dostal smyk, vyjel mimo vozovku a narazil do mostku. Hasiči po svém příjezdu zabezpečili havarované vozidlo proti vzniku požáru, nehoda se obešla bez zranění.

Sukorady – dopravní nehoda – 23. 11. 14:30
K dopravní nehodě dvou osobních vozidel se zraněním jedné osoby vyjížděli do katastru obce Sukorady profesionální hasiči z Hořic. Hasiči místo zásahu zabezpečili a provedli protipožární opatření. Jedna osoba byla transportována do nemocnice.

Červená Třemešná – dopravní nehoda – 23. 11. 15:24
Mimo vozovku a převrácené na střechu, tak skončilo osobní vozidlo po nehodě, která se stala mezi Jahodnou a Dachovy. Posádka vozu vyvázla bez zranění, při příjezdu hasičů se nacházela již mimo vozidlo. Hasiči havarovaný vůz zabezpečili a provedli protipožární opatření. Pomocí vyprošťovacího automobilu se podařilo dostat hasičům vůz zpět na komunikaci a převrátili jej na kola. Na místě zasahovali profesionální a dobrovolní hasiči z Hořic a profesionální hasiči z Jičína.

Svatojanský Újezd – dopravní nehoda – 24. 11. 13:49
Profesionálním hasičům v Hořicích byl vyhlášen poplach kvůli dopravní  nehodě tří osobních vozidel. Ta se stala na úseku mezi obcemi Choteč a Svatojanský Újezd. Při nehodě byly zraněny tři osoby, které si převzali do své péče záchranáři. Hasiči místo nehody zabezpečili a řídili zde posléze provoz na komunikaci. Po došetření nehody se jednotka postarala o úklid vozovky.

Podůlší – dopravní nehoda – 25. 11. 12:26
K dopravní nehodě dvou osobních vozidel spěchali profesionální hasiči z Jičína. Nehoda se stala na komunikaci I/35 na odbočce na Dolní Podůlší. Jedno z havarovaných aut skončilo mimo vozovku převrácené na bok, o jednu zraněnou osobu se postarali záchranáři. Hasiči pomohli s transportem pacienta do sanitky a následně odklidili druhé vozidlo mimo vozovku, aby nepřekáželo provozu. Komunikace I/35 byla po dobu záchranných a likvidačních prací průjezdná kyvadlově.

Újezd pod Troskami – požár – 25. 11. 15:17
Profesionální jednotka z Jičína a dobrovolná jednotka ze Sobotky zasahovaly u požáru dřevěného přístřešku v blízkosti rodinného domu. Hasičům se podařilo podchytit požár v začátku, při jejich příjezdu hořela jedna stěna přístřešku, požár se pomalu rozšiřoval i na uskladněné dřevo. Hasiči lokalizovali požár v 16:10 hod., likvidace byla ohlášena v 16:54 hod. Plameny napáchaly škodu ve výši 10 tisíc korun, díky včasnému zásahu se podařilo uchránit hodnoty ve výši 3 milionů korun. Příčinou požáru byla nedbalost majitele.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Náchod – požár – 23. 11. 11:00
V části Běloves v ulici Pod Montací zasahovali profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda u požáru hrabanky. Událost se obešla beze škody.

Česká Skalice – dopravní nehoda – 23. 11. 20:58
V České Skalici došlo k dopravní nehodě, kdy se čelně střetly dva osobní automobily. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře. Při nehodě došlo ke zranění dvou osob. Hasiči jim poskytli první předlékařskou péči a následně zabezpečili místo události. Při nehodě došlo také k úniku provozních kapalin, které jednotka zasypala sorbentem. Po došetření nehody pomohli hasiči s naložením vraků vozidel na odtahovou službu a předali místo zásahu policii.  

Horní Radechová – dopravní nehoda – 24. 11. 05:07
Profesionální hasiči z Náchoda vyjížděli do části Slavíkov, kde se nacházel osobní automobil v břehu a hrozil dalším pádem. Nehoda se obešla bez zranění, hasičům se podařilo vůz bezpečně a bez poškození vyprostit.

Machov – dopravní nehoda – 24. 11. 05:43
V části Machovská Lhota zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolná jednotka z Police nad Metují u dopravní nehody osobního automobilu. Vůz skončil po nehodě opřený o stodolu, posádka vozu vyvázla bez zranění. Hasičům se podařilo vozidlo uvolnit a vyprostit, aniž by došlo k poškození objektu.

Provodov-Šonov – dopravní nehoda – 25. 11. 04:33
V části Provodov havaroval osobní automobil. Vůz narazil do mostku a navíc poškodil dopravní značení. Na místo zásahu vyjeli profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolná jednotka z Nového Města nad Metují. Nehoda se obešla bez zranění, ale došlo k úniku provozních kapalin, které částečně vytekly i na vodní plochu blízkého potoka. Hasičům se však podařilo únik na vodě zachytit, k ohrožení životního prostředí tak nedošlo. Jednotky poté pomohly s naložením havarovaného vozu na odtah a postaraly se o likvidaci následků nehody.

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Podbřezí – požár – 23. 11. 07:53
Profesionální jednotka z Dobrušky a dobrovolní hasiči z Trnova zasahovali u požáru kupy sena. Hromada doutnala, hasiči prolili místo proudem vody a kupu rozhrabali.

Rychnov nad Kněžnou – dopravní nehoda – 23. 11. 10:54
Profesionální jednotka z Rychnova nad Kněžnou vyjela do Jiráskovy ulice, kde došlo před nemocnicí  k dopravní nehodě dodávky a osobního vozidla. Nehoda se obešla bez zranění osob. Hasiči místo události zajistili a provedli protipožární opatření. Z havarovaných vozů unikaly provozní kapaliny, které zasypala jednotka sorpčním materiálem. Hasiči pomohli následně s naložením vozidel na odtah a odstranili následky dopravní nehody. Po celou dobu zásahu musel být řízen provoz na komunikaci, na nezbytně nutnou dobu byla vozovka uzavřena.

Rybná nad Zdobnicí – dopravní nehoda – 23. 11. 12:06
Na silnici I/11 zajišťovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou likvidaci následků dopravní nehody, kdy došlo ke střetu osobního vozidla se zvěří.

Libel – dopravní nehoda – 23. 11. 13:25
O události jsme informovali zde: https://www.hzscr.cz/clanek/ze-zdemolovaneho-vozu-museli-hasici-jednu-osobu-vyprostit.aspx

Rybná nad Zdobnicí – dopravní nehoda – 17:06
Dopravní nehoda dvou osobních vozidel v katastru Rybné nad Zdobnicí na komunikaci I/11 zaměstnala profesionální hasiče z Rychnova nad Kněžnou, na pomoc přijeli také hasiči ze Žamberku. Nehoda se stala na úseku vedoucím od Žamberku do Vamberku. Jeden z vozů skončil převrácený na střechu v příkopu. Jedna osoba byla při nehodě zraněna, postarali se o ni záchranáři. Hasiči místo události zajistili a provedli protipožární opatření. Po došetření nehody pomohli s naložením vozidel na odtah.

Častolovice – požár – 25. 11. 02:32
Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Častolovic likvidovali požár kontejneru. Škoda byla předběžně vyčíslena na 5 tisíc korun.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Janské Lázně – dopravní nehoda – 24. 11. 10:00
V Krkonošské ulici havaroval dodávkový vůz, na místo události vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí i Trutnova. Při nehodě byla jedna osoba zraněna. Při příjezdu hasičů na místo se nacházela posádka již mimo havarovaný automobil. Hasiči místo události zajistili a provedli protipožární opatření.

Dvůr Králové nad Labem – požár – 24. 11. 10:28
V části Žirecká Podstráň zasahovali profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolná jednotka z Žirče. Byl zde ohlášen požár polního porostu, ale průzkumem jednotky zjistily, že se jedná o neohlášení pálení.

Kocbeře – dopravní nehoda – 24. 11. 10:45
Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolná jednotka z Hajnic zasahovali u dopravní nehody osobního vozidla. Při nehodě byla jedna osoba zraněna, do péče si ji převzali záchranáři. Vůz skončil po nehodě převrácený, hasiči jej vrátili zpět na kola. Místo události zabezpečili a předali jej policistům.

Trutnov  – dopravní nehoda – 25. 11. 03:02
V části Nový Rokytník na Novorokytnické ulici zasahovali profesionální hasiči z Trutnova u dopravní nehody osobního vozidla. Automobil vyjel mimo komunikaci a naboural do stromu. Při příjezdu hasičů se řidič nacházel mimo havarovaný automobil a nezraněn. Hasiči místo události zabezpečili, vozidlo nepřekáželo provozu na komunikaci. Místo zásahu si poté převzali policisté.

Vítězná – požár – 25. 11. 16:16
V katastru části Hájemství zasahovali profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolná jednotka z Mostku u požáru lesní hrabanky. Požár nezpůsobil žádnou škodu.


Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Česká Skalice

DN Česká Skalice 

Detailní náhled

DN Jahodná (1)

DN Jahodná (1) 

Detailní náhled

DN Jahodná (2)

DN Jahodná (2) 

Detailní náhled

DN Jahodná II (1)

DN Jahodná II (1) 

Detailní náhled

DN Jahodná II (2)

DN Jahodná II (2) 

Detailní náhled

DN Machov Lhota

DN Machov Lhota 

Detailní náhled

DN Nový Rokytník

DN Nový Rokytník 

Detailní náhled

DN Rychnov n. K. Jiráskova

DN Rychnov n. K. Jiráskova 

Detailní náhled

DN Sukorady (1)

DN Sukorady (1) 

Detailní náhled

DN Sukorady (2)

DN Sukorady (2) 

Detailní náhled

DN Svatojanský Újezd

DN Svatojanský Újezd 

Detailní náhled

DN Všestary, Bříza (1)

DN Všestary, Bříza (1) 

Detailní náhled

DN Všestary, Bříza (2)

DN Všestary, Bříza (2) 

Detailní náhled

DN Všestary, Bříza (3)

DN Všestary, Bříza (3) 

Detailní náhled

DN Všestary, Bříza (4)

DN Všestary, Bříza (4) 

Detailní náhled

P Častolovice

P Častolovice 

Detailní náhled

TP Smiřice

TP Smiřice 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem