HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ve Švermově uniklo po nehodě z přepravovaného kontejneru několik set litrů oleje

V sobotu 26. srpna v 12.42 hodin přijal operátor tísňové linky HZS Středočeského kraje informaci o dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla v ulici 28. října v kladenské části Švermov. Už z prvotního ohlášení bylo zřejmé, že po střetu uniklo větší množství oleje, který byl přepravován na přívěsném vozíku za nákladním vozidlem v plastových IBC kontejnerech. 

K události byla vysláni profesionální hasiči z centrální stanice v Kladně, kterým vyjely na pomoc jednotky SDH obcí Brandýsek a Unhošť. Ihned po příjezdu na místo bylo zjištěno, že oba velké barely v klecích leží převrácené na okraji komunikace, přičemž došlo k jejich poškození a úniku přepravovaného vyjetého oleje. Ještě před příjezdem hasičů nateklo asi 400 litrů do kanalizačního systému.

Nehoda se stala po náhlém uvolnění vozíku od nákladního auta a jeho vjetím do protisměru, kde se naložený přívěs střetl s projíždějícím vozem Škoda Fabia. Lehce zraněná žena z osobního auta byla prohlédnuta přivolanou posádkou zdravotnické záchranné služby a transportována k dalšímu ošetření do kladenské nemocnice.

Hasiči zamezili dalšímu úniku do kanalizace, poté byla zbývající část oleje přečerpána do přivezených náhradních kontejnerů. Vzhledem k tomu, že šlo o větší únik, byl na místo vyžádán pracovník životního prostředí a také zástupce magistrátu Kladna. Po dohodě s viníkem nehody byla na místo vyslána specializovaná firma, která se zabývá sanací a likvidací ekologických nehod.

Po dobu zásahu a úklidu vozovky byla silnice na průjezdu Švermovem uzavřena a odklon řídily hlídky Policie ČR ve spolupráci s městskými strážníky.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem